Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina in Mancaruri cu carne, 19 Sep 2018 | 2223 vizualizari

 

Provocarea Gastroart

 

INGREDIENTE

  • 1 kg orez
  • 500 ml ulei 
  • 3 kg carne tocata
  • 2 kg praz
  • 600 gr pasta de tomate cu concentratie de 24%
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita de piper macinat
  • 4 oua
  • 500 gr bacon
  • frunze proaspete de vita de vie
  • frunze de potbal proaspete
  • 2-3 ardei iuti
  • 1 dovleac
  • 1 morcov
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu praz in dovleac:

Se curata prazul si se pune la undit, se adauga morcovul tocat si se lasa sa se patrunda usor, oprim focul si turnam intr-un vas in care am pus carnea tocata, amestecam usor si lasam sa se intrepatrunda gusturile.
   Se pune intr-o oala apa la fiert, sa tot fie o jumatate de oala cu apa si, cand apa clocoteste, se opreste focul si se pun frunzele de vie si de potbal, se amesteca usor cu o lingura si se lasa sa se patrunda.
   Se clateste usor orezul, se adauga peste el apa cat cuprinde si il lasam pe foc mic sa absoarba toata apa, apoi turnam orezul peste carne, amestecand usor. Amestecsam ouale, pasta de tomate, piperul macinat, sare dupa gust, amestecam usor si lasam cateva minute sa se amestece gusturile si savoarea sa se imprastie in toata compozitia.
   Se  spala dovleacul si se taie o bucatica din el, sa fie asa ca un capac, scobim dovleacul usor, scoateam semintele si lasam miez cam asa de 1 cm.
   Luam apoi compozitie cu o lingura, punem pe frunza si rulam usor, dupa rulare, indesam marginile frunzelor in interior si gata sarmaluta pe care o asezam in dovleac. Cand se umple dovleacul cu sarmalute, tocam bacon si presaram deasupra, mai adaugam cativa ardei iuti, apa cat cuprinde si dam dovleacul la cuptor. Cand apa scade si baconul s-a rumenit, este semn ca sarmalutele sunt gata. Oprim focul si putem savura sarmalute absolut delicioase.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu praz in dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (15)

Catalina L 1

21.09.2018, 17:39

tare bune originala reteta

Ancutsa 1

22.09.2018, 16:24

Gustoase, mai ales cu baconul acela!

Ina 1

12.10.2018, 07:56

Faci niste retete senzationale . Felicitari!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne