Caisele sunt un "must" al sezonului - Sfaturi despre nutritie oferite de doamna dr. Mihaela Gologan

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 6 Iul 2015, 10:40

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

Doamna Dr. Mihaela Gologan este medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, in cadrul retelei private de sanatate Regina Maria.

Doamna doctor ne va oferi periodic sfaturi de nutritie, de urmat pentru a duce o viata cat mai sanatoasa. Astazi ne va vorbi despre caise si despre beneficiile consumului de caise asupra sanatatii.  

Pentru ca e plina vara, culoarea preferata este galbenul-portocaliu, de aceea caisele sunt un ‘must’ al sezonului: tonice si remineralizante.

Din punct de vedere caloric, 100g caise proaspete aduc 48kcal, in principal din zaharuri, ceea ce le confera proprietati energizante. Dintre minerale, sunt bogate in potasiu, fier, zinc, calciu, iar principalele vitamine sunt vitamina C si vitamina A.

Foarte important este continutul in fibre, atat insolubile (cu rol in tranzitul intestinal), cat si fibre solubile, care cresc satietatea si pot scadea nivelul de colesterol plasmatic.

Caisele, ca majoritatea fructelor, abunda in fitonutrienti, cu rol antioxidant sau anticancerigen: betacaroten, luteina, zeaxantina. Multitudinea de antioxidanti, fibrele si electrolitii - in special potasiul, protejeaza inima si intreg sistemul cardio-vascular.

Fructele uscate pe care le avem la dispozitie tot timpul anului sunt o gustare plina de energie, potrivita sportivilor sau persoanelor astenice. Sunt mai bogate in zahar decat cele proaspete, dar si in vitamina A, potasiu si fier.

Atentie, datorita continutului in sulfiti, folositi pentru conservare, pot provoca reactii alergice la persoanele sensibile!

Semintele dulci pot fi consumate, fiind asemanatoare cu migdalele, in schimb, cele amare, pot fi toxice, datorita continutului in amigdalina.

Daca aveti intrebari despre caise pentru doamna dr. Mihaela Gologa, lasati-le intr-un comentariu si dumneaei va va raspunde?

Sursa foto: humanelivingnet.netdiscoveryeye.org

Comentarii (2)

06.07.2015, 11:10

tare bune!

06.07.2015, 17:55

Imi plac la nebunie, dar doar din gradina, nu din piata

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!