Ce mai facem cu MIEREA

Postat de Sidy in Alimente pe 8 Aug 2013, 18:19

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Crema de iaurt cu mure si miere

O reteta simpla pentru un desert delicios si plin de vitamine: crema de iaurt cu mure si miere. Ingrediente crema de iaurt cu mure si miere: 2 dl suc de mere, 3 foi de gelatina, 3 galbenusuri, 4 linguri sucanat, doua albusuri, 180 g iaurt, 300 g mure, un mar. 

Pune gelatina la inmuiat in apa rece. Bate spuma albusurile cu sucanat si adauga treptat sucul de mere caldut. Scurge gelatina, apoi dizolv-o in 2 dl de apa fierbinte si adaug-o in compozitie. Crema de iaurt trebuie sa stea la rece circa doua ore. Adauga apoi mai intai iaurtul, apoi albusurile batute spuma tare. Murele, spalate si curatate, pune-le in cupe si peste ele toarna crema. Decoreaza crema de iaurt cu mure si miere cu felii subtiri de mar.

Ardei copti cu miere si mustar

Reteta de ardei copti cu miere si mustar. Ingrediente ardei copti cu miere si mustar: 3 kg ardei kapia, 4 linguri miere, doua linguri de otet, 3 linguri de mustar, 4 linguri de ulei, sare, piper alb dupa gust, o lingurita praf conservant.

Preparare ardei copti cu miere si mustar :Coci ardeii, ii cureti de pielita si le indepartezi semintele. Tai apoi ardeii copti fasii subtiri. Pui intr-un vas cele 4 linguri de ulei, 4 linguri miere, doua linguri de otet, 3 linguri de mustar si fasiile de ardei copti. Pui sare si piper dupa gust si lasi sa fiarba. Apoi dai in clocot un sfert de ora. Opresti focul, pui la compozitia rezultata o lingurita praf conservant, amesteci si pui in borcane. Capsezi borcanele cu ardei copti si le lasi intre paturi pana a doua zi.

Ardeii copti cu miere si mustar se pot servi langa o friptura, dar sunt deliciosi si ca atare.

Limonada cu menta, miere si ghimbir

O bautura racoritoare aromata: limonada cu menta, miere si ghimbir. Ingrediente limonada: doua lamai, un litru de apa, gheata, 3 linguri de miere, o lingura de ghimbir ras, frunze de menta, 3-4 felii de lime si frunze de menta pentru decor. Mod de preparare limonada cu menta, miere si ghimbir :Adauga intr-o carafa cuburile de gheata si frunzele de menta si pisaeaza usor. Adauga mierea si amesteca. Stoarce lamaile, apoi adauga sucul de lamaie si ghimbirul ras. Amesteca usor, toarna apa si da la frigider pentru cateva ore. Serveste limonada cu miere si ghimbir in pahare inalte, decorate cu frunze de mentea si felii de lime.

Supa de fasole verde

Reteta de supa de fasole verde. Ingrediente supa: un kg fasole verde, o ceapa, un morcov, un ou fiert tare, verdeata, sare, o lingura de faina, o lingura de ulei. Cum se prepara supa de fasole verde: Curata fasolea verde, spal-o in apa calduta si rupe-o bucati de 3-4 cm.Presara fasolea cu faina si o pune-o sa fiarba in 2 litri de apa care clocoteste. Las-o la fiert acoperita un sfert de ora, adauga ceapa si morcovul taiate julien. Pune sare dupa gust si lasa sa fiarba inca 20 de minute, dupa care da oul pe razatoarea mica, pune-l in supa, toarna uleiul (optional) si verdeata tocata. Apoi opreste focul. Serveste supa de fasole verde calda, cu paine proaspata.

Tarta cu prune

Reteta de tarta cu prune. Ingrediente tarta cu prune: 150 g prune uscate fara samburi, 3 oua, 140 g de faina, 120 g de zahar fin, un plic zahar vanilat, 500 ml de lapte, 120 g de unt, jumatate de lingurita de sare, doua linguri de coniac.

Cum se face …Se inmoaie prunele in apa si se lasa putin sa fiarba. Se scot si se lasa la uscat si racit. Se bat ouale, ingloband zaharul fin si zaharul vanilat. Se fierbe laptele cu bucatelele de unt si sarea, se lasa sa se racoreasca putin si se adauga coniac. Apoi se inglobeaza compozitia de oua si se bat impreuna doua minute. La final se incorporeaza faina, treptat. Se lasa aluatul obtinut sa se odihneasca 10 minute. Se unge cu unt o forma de sufleu. Se incinge cuptorul la 200°C. Se aseaza aluatul de tarta in forma si se incorporeaza prunele. Prajitura se coace 20 de minute, apoi se reduce temperatura din cuptor la 180°C si se mai coace inca 50 de minute. Tarta cu prune se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in bucati.

Ciorba de dovlecei cu afumatura

Reteta de ciorba de dovlecei cu afumatura. Ingrediente ciorba de dovlecei: 600 g de dovlecei, 200 g de carne afumata, o ceapa, doua linguri de orez, un galbenus, 150 ml de smantana, o legatura de marar, sare, piper, zahar.

Cum se face ciorba de dovlecei cu afumatura Pune afumatura spalata si taiata la fiert in 3 1itri de apa rece, impreuna cu ceapa tocata marunt, sare si piper. Cand carnea s-a inmuiat, adauga in oala orezul spalat in mai multe ape si dovleceii taiati feliute sau cubulete. Fierbe ciorba la foc potrivit. Cand toate ingredientele sunt fierte, ia vasul de pe foc si adauga treptat galbenusul frecat cu smantana si cu doua linguri de apa rece. Amesteca si daca ciorba de dovlecei cu afumatura e prea acra, adauga putin zahar.

Dieta cu mere, nuca si scortisoara

Dieta cu mere, nuca si scortisoara te ajuta sa slabesti 2-3 klograme in 3 zile. Cura de slabire se poate repeta dupa 2-3 saptamani. Pentru aceasta dieta pentru slabire ai nevoie de doua kg de mere, miez de nuca, scortisoara si coaja de lamaie.

Dieta cu mere, nuca si scortisoara … Spala bine merele, decojeste-le, curata miezul tare si samburii si taie-le in 4. Pune apa cat sa le acopere si fierbe-le pana cand ajung de consistenta compotului. Scurge-le bine si aseaza-le intr-un vas, pe care pastreaza-l in frigider. La orele de masa, aceste mere consuma-le astfel: pune portia dorita intr-un castronel, pudreaza cu scortisoara cat mai multa, adauga o lingura de miez de nuca si coaja rasa de lamaie. In afara de acest preparat, in cele 3 zile de dieta ai voie sa bei cafea cu indulcitor si apa minimum 2 litri. Pentru a consolida cura de slabire cu mere, nuca si scortisoara, din cand in cand, poti inlocui cate o masa cu acest preparat.

Reteta de nectar de piersici cu miere.

Nectarul de piersici se obtine din 3 piersici de marime medie, care se spala foarte bine si carora li se indeparteaza samburii, nu si coaja, apoi se taie felii. Feliile de piersici se pun in mixer sau blender impreuna cu jumatate de cana de apa si 3-4 lingurite de miere. Se mixeaza toate ingredientele 1-2 minute, iar nectarul obtinut se consuma cat mai proaspat, intr-o singura repriza. Nectarul de piersici are un gust minunat, contine toate mineralele si antioxidantii din piersica intr-o forma extrem de usor de asimilat de organism. Nectarul aduce un aport consistent de apa, important mai ales vara, pentru mentinerea sanatatii rinichilor si pentru detoxifierea organismului.

Exfoliant natural cu miere si iaurt

Iata cum poti prepara acasa un exfoliant natural cu miere si iaurt. Ai nevoie de: o lingurita de tarate de grau, doua lingurite de fulgi de ovaz (ambele macinate marunt), o lingura de iaurt natural, o lingurita de miere, o picatura de ulei esential de lavanda.

Cum se foloseste exfoliantul :

 Se amesteca toate ingredientele, apoi se aplica pe fata umezita inainte cu apa calda. Se maseaza cu mana, ca sa patrunda in piele, urcand de la barbie spre frunte. Se clateste bine fata cu apa calduta, apoi se aplica, dupa dorinta, un lapte hidratant.

Sursa : ACA Bihor

 

Comentarii (7)

10.08.2013, 08:27

Am pus retetele doar de 1/2 sa vad daca sesizeaza cineva, draga Mihaelar63 !!!
Acum le-am completat....

12.08.2013, 09:23

Limonada si ardeii copti.

Articolul este de folos. Multumim!

19.08.2013, 21:38

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55