Mierea si Festivalul mierii de la Campina

Postat de Constelatialeu in Cu de toate pe 14 Feb 2014, 18:44

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Am sa scriu cateva lucruri despre miere si despre Festivalul mierii de la mine din oras,adica Campina.

Mierea este un aliment dulce,lichid siropos produs  natural de albine ca hrana pentru ele insele.Culoarea aurie si gustul delicios sunt inconfundalile.Dupa ce albinele culeg nectarul de la flori il amesteca cu substante chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea.Mierea poate fi din soiuri diferite.Gustul si textura depind de tipul florilor de la care provine nectarul cules de albine.Culoarea obisnuita amierii este aurie,dar poate varia de la alb la rosu inchis,chiar si negru.Mierea contine antioxidanti-caracteristica importanta pentru oameni.In plus aceasta are o componenta antiinfectioasa si este folosita pentru vindecarea tusei,bolilor intestinale si ranilor pielii.

Mierea vindeca plagile,este o sursa de energie,previne alergiile sezoniere,este antifungica si hranitoare,ajuta la asimilarea calciului in organism,poate stimula sistemul imunitar.

Asa-i ca-i convingatoare mierea asta si sanatoasa ''tun''? Daca v-a convins veniti la festival,gasiti miere pe toate gusturuile si nu numai....

Evenimentul face parte din calendarul gastronomic al Romaniei.Calendarul include cateva dintre cele mai ''gustoase'' festivaluri din Romania,printre acestea si Festivalul Mierii de la Campina.

Anul acesta festivalul a ajuns la editia a-IX-a si se desfasoara in zilele de 14-15-16 februarie 2014.

Stiam ca urmeaza sa fie festivalul,doar ca azi m-am trezit in plin festival.Intorcandu-ma de la mama,azi am poposit pentru cateva clipe si la Festival,era in drumul meu,asa ca am luat pulsul primei zile.Cum din geanta nu-mi lipseste aparatul foto,a fost cum nu se poate mai nimerit sa ma amestec si eu printre oameni si sa imortalizez cateva istantanee.Am salutat mascota ,Albinuta Nina,cea care daruieste copiilor miere si le vorbeste despre beneficiile mierii,am ''savurat'' cu privirea cele peste 20 de sortimente de miere,de la cele obisnuite  de tei,salcam,pana la cele mai rare,miere de sanziene,menta,prun sau brad.O ''mare de aur''care aduce multe beneficii vietii noaste...

Cam astea fiind spuse am sa las cateva fotografii si poate la anul cand treceti prin Campina,va opriti si la festival....

 

Comentarii (7)

14.02.2014, 20:27

Nici mie nu-mi lipseste Nu stiu ce m-as face fara

15.02.2014, 09:42

Din pacate greu gasesti miere naturala "de albine" si nu "facuta"!

18.02.2014, 19:53

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola