Cum prepar si pastrez supa de pui

Postat de Patricia Iordache in Tipsuri pe 23 Mar 2013, 16:01

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

Probabil ati intalnit in multe retete formularea "1 litru supa de pui/gaina".

Atunci, majoritatea dintre noi, mergem in supermarket si cumparam "Cuburi de gaina, baza pentru mancaruri". Ca sa nu mai facem acest lucru - pentru ca important este ca noi si copilasii sa mancam cat mai sanatos - va prezint in continuare modul in care prepar si pastrez aceasta supa de pui.

In  general acest tip de supa se foloseste la preparatele gen aspic sau la diferite sosuri, dar mai ales ca baza pentru pilaf de orez, supa cu galuste etc. 

Pentru prepararea supei:

- 2 l apa rece;

- 6-8 pulpe de pui (eu am folosit pulpe inferioare);

- 2 catei mari de usturoi taiati felii;

- 1 lingurita rasa de sare;

- 1/4 lingurita rasa piper alb macinat;

- 1 foaie de dafin;

- un varf de cutit cu praf curry.

Cum preparam supa:

Punem carnea spalata in cei doi litri de apa rece, adaugam restul ingredientelor, acoperim cu un capac si punem la fiert timp de 30 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Oprim focul, scoatem bucatile de carne, luam o sita deasa si strecuram in alt vas, supa. O lasam sa se raceasca.

Cum pastram supa aproximativ o luna:

Eu folosesc pungute pentru cuburile de gheata. Torn in fiecare punguta supa strecurata, o inchid bine si o pun la congelator.

Cand am nevoie, iau de la congelator cat imi trebuie, las cuburile de supa sa se dezghete si folosesc supa. 

Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 1.500 l supa.

Sper ca v-am convins sa nu mai cumparati cuburile pline de E-uri si alte chimicale ;)

Spor la treaba!

 

 

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii (25)

25.03.2013, 18:23

23.04.2013, 22:50

fff. buna metoda, eu tineam la frigiderzeama cateva zile pana faceam ceva cu ea, dar asa se pastreaza mult timp !!! o sa aplic si eu !

23.04.2013, 23:03

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola