Cum prepar si pastrez supa de pui

Postat de Patricia Iordache in Tipsuri pe 23 Mar 2013, 16:01

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

Probabil ati intalnit in multe retete formularea "1 litru supa de pui/gaina".

Atunci, majoritatea dintre noi, mergem in supermarket si cumparam "Cuburi de gaina, baza pentru mancaruri". Ca sa nu mai facem acest lucru - pentru ca important este ca noi si copilasii sa mancam cat mai sanatos - va prezint in continuare modul in care prepar si pastrez aceasta supa de pui.

In  general acest tip de supa se foloseste la preparatele gen aspic sau la diferite sosuri, dar mai ales ca baza pentru pilaf de orez, supa cu galuste etc. 

Pentru prepararea supei:

- 2 l apa rece;

- 6-8 pulpe de pui (eu am folosit pulpe inferioare);

- 2 catei mari de usturoi taiati felii;

- 1 lingurita rasa de sare;

- 1/4 lingurita rasa piper alb macinat;

- 1 foaie de dafin;

- un varf de cutit cu praf curry.

Cum preparam supa:

Punem carnea spalata in cei doi litri de apa rece, adaugam restul ingredientelor, acoperim cu un capac si punem la fiert timp de 30 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Oprim focul, scoatem bucatile de carne, luam o sita deasa si strecuram in alt vas, supa. O lasam sa se raceasca.

Cum pastram supa aproximativ o luna:

Eu folosesc pungute pentru cuburile de gheata. Torn in fiecare punguta supa strecurata, o inchid bine si o pun la congelator.

Cand am nevoie, iau de la congelator cat imi trebuie, las cuburile de supa sa se dezghete si folosesc supa. 

Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 1.500 l supa.

Sper ca v-am convins sa nu mai cumparati cuburile pline de E-uri si alte chimicale ;)

Spor la treaba!

 

 

Comentarii (25)

25.03.2013, 18:23

23.04.2013, 22:50

fff. buna metoda, eu tineam la frigiderzeama cateva zile pana faceam ceva cu ea, dar asa se pastreaza mult timp !!! o sa aplic si eu !

23.04.2013, 23:03

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41