Fisticul, mai mult decat o gustare

Postat de SanatateAcasa in Alimente pe 12 Feb 2012, 10:49

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

 

Scade riscul bolilor de inima

Pe langa placerea rontairii, fisticul imbina utilul si placutul. Contine peste 30 de nutrienti, printre care fosfor (care fixeaza calciul in oase, previne bolile de vedere, in special degenerare maculara), contine potasiu (care scade tensiunea, previne bolile grave de inima cauzate de hipertensiune). La acestea se adauga grasimi sanatoase, monesaturate, care grabesc satietatea impreuna cu proteinele vegetale si scad riscul de boli de inima. Tot acestea, se mobilizeaza si creaza un scut impotriva cheagurilor de sange, scad colesterolul, scad riscul bolilor cauzate de un nivel prea mare de colesterol. Consumat cu masura, circa 18 grame de 4 ori pe saptamana, absoarbe depozitele de grasimi din organism, mai ales daca se potenteaza rolul acestuia in dieta. Cu alte cuvinte, poate deveni ingredientul-secret al unei diete de slabire, realmente eficienta.

Previne cancerul

Nu este doar o mini gustare, este si un remediu natural pentru cancer gratie antioxidantilor care previn stresul oxidativ, dar si bolile de inima. Din punct de vedere al numarului de antioxidanti, fisticul se poate lauda cu cel mai mare procent, raportat la celelalte seminte si nuci.

Gustari exotice

Daca va doriti gustari speciale, cu iz exotic, puteti incerca: iaurt cu fistic maruntit, briose cu fistic, wafe cu fistic, fulgi de ovaz cu fistic, clatite cu aceleasi mici nuci, , fistic, sau, de ce nu, putina frisca gatita in casa, amesteca cu…fistic. Variantele nu se opresc aici, puteti prepara un amestec deosebit din crema de branza si fistic, pe care sa o intindeti pe biscuiti din faina integrala sau pe paine, craandu-va mici sandvisuri delicioase. De asemenea, daca talentul va recomanda ca si bucatari, puteti incerca painea cu fistic. Sau, puteti consuma fisicul asa, prajit dar fara sare, bun si pentru veganistii infocati, dar si pentru aceia care nu pot spune ADIO carnii.

 

 

sursa foto: arhiva personala

Comentarii (0)

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04