Ierburi aromate si condimente: cum putem da savoare retetelor

Postat de Adinuta in Condimente pe 31 Oct 2011, 16:12

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Ce ne-am face fara sare si piper cand ne-am obisnuit ca orice mancare savuroasa sa aiba acel plus de aroma oferit de condimente? Insa secretul unei retete reusite nu consta doar in folosirea lor, cu in gasirea acelui echilibru in combinarea cu alte ingrediente.

Foloseste condimentele puternice in cantitati mici. Retine ca ierburile sunt pentru a spori aroma, nu pentru a domina insa gustul intregii mancari. De aceea este bine sa adaugi treptat si sa tot gusti pana ajungi la cantitatea ideala, pentru a te asigura ca nu depasesti masura.

Ierburile intregi:

1. Leaga-le sau pune-le intr-un tifon pentru a le putea scoate mai usor din mancare cand termini reteta.

2. Adauga la inceput la inceput ierburile intregi si condimentele in mancarurile care dureaza o ora pentru a fi gatite.

3. Semintele pot fi prajite usor inainte de a fi adaugate in mancare pentru a spori aroma.

Ierburile maruntite si condimentele macinate:

1. Adauga-le la sfarsit, cam cu 15 minute inainte de terminarea timpului pentru gatit, deoarece condimentele pudra sau maruntite elibereaza mai repede aroma.

2.  Piperul proaspat macinat are cea mai puternica aroma.

3. Pentru produsele reci, adauga condimentele cu cateva ore inainte de a le servi, pentru a lasa aromele sa se intrepatrunda.

4. Daca pregatesti o friptura, cu o ora inainte o poti unge c ulei, ierburi si condimente si sa o gatesti dupa ce o tii la frigider.

5. Daca este vorba de carne pentru hamburgeri sau umplutura, atunci pune condimentele direct in compozitie.

Articol in parteneriat cu eufori.tv

Comentarii (1)

31.10.2011, 20:25

mersi mersi
recunosc ca nu stiu intotdeauna sa combin aromele

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55