O poveste despre....cum am pus 20 de kilograme si le-am dat jos inapoi!

Postat de Corinuta in Cu de toate pe 5 Oct 2013, 00:21

Articol pe placul a 24 bucatarasi
comenteaza

Nu, nu e despre cartea lui Carmen Bruma, desi e buna si aia, chiar am citit-o si mi-a placut! Ce sa fac eu daca asta este numarul exact de kilograme cu care m-am luptat?

Mai intai o sa va povestesc putin despre sarcina. Nu a fost deloc cum ma asteptam, in sensul povestilor clasice. In primele luni mi-a fost destul de rau, un rau constant care nu ma parasea de dimineata pana seara. Cu toate astea incercam sa mananc cate ceva macar de 3 ori pe zi. Asa se face ca pe la trei luni de sarcina deja nu ma mai incapeau hainele, am fost nevoita sa caut din cele special pentru gravide. Dupa ce au trecut primele 4 luni si cu ele mi-a trecut si raul, am inceput sa mananc bine de tot, in sensul ca imi doream tot ce nu mancam inainte: pofteam cartofi sub orice forma -piure, prajiti, la cuptor - si carne, ceea ce eu nu mancam inainte, cel putin nu foarte des.

De exemplu intr-o Duminica dupa masa ma uitam la o emisiune....culinara:)) Si gatea chef-ul din emisiune snitele.....asaaaaa si a fost neaparata nevoie sa cobor pana la magazin sa-mi iau o bucata de cotlet sa-mi fac snitele, atunci pe moment! Cu cartofi bineinteles! Apoi a inceput sa-mi fie foame si noaptea, ma trezeam pe la orele 2-3 si imi era o foameeeee......musai era sa mananc ceva! Aveam mereu in frigider iaurturi si scoteam cate un iaurt si mancam cu paine!:))

La 5 luni aratam ca in poza.... deja destul de mare. Poze din sarcina nu prea am, am fost tare superstitioasa, fiind prima sarcina si eu avand o varsta....33 de anisori! In fine, cu cat adunam mai multe kilograme au inceput sa mi se umfle picioarele si sa-mi creasca tensiunea, ceea ce nu era prea frumos si il cam ingrijora pe doctor. Asa se face ca am nascut prin cezariana.

Cand am intrat in sala de nasteri aveam 92 de kilograme, eu care pornisem de pe la 64!:)) 

Dupa nastere am alaptat aproape 1 an de zile, nici nu se punea problema sa tin cura de slabire. BONUS am dat si peste site-ul bucataras.ro si am inceput a gati si mai abitir :)) De acum aveam vreo 84 de kilograme cu care am ramas dupa natere!

In fine, a trecut vremea si ma gandeam cu groaza la momentul cand va trebui sa ma intorc la serviciu, nu de alta dar nu ma mai incapea vechea garderoba. Imi luasem eu cateva haine noi, dar tot mai speram sa intru in celelelalte:))

Asa se face ca am inceput intr-o zi sa caut dupa diete pe net.....si care mi-a cazut cu tronc? Dieta Daneza, care promitea maximum de kilograme pierdute in timp cat mai scurt: slabesti 10 kg in 13 zile. Nestiind eu prea multe despre diete, nu mi-a trebuit mult timp sa ma hotarasc. Am tinut-o ad literam, am slabit rapid, noroc ca stateam acasa si nu trebuia sa fac prea multe, ca altfel cred ca ma lua cu lesin:)) Asa am dat jos primele 10 kilograme: cu minimum de mancare si efort zero! Am ajuns pe la 74 de kilograme.

Am reusit sa ma mentin cat de cat, ba chiar am mai slabit vreo 2-3 kilograme cu dieta Bucatarasului nostru Suprem, care tocmai se apucase sa tina un jurnal de dieta pe forum si sa ne spuna si noua meniul lui:)) Cam pe atunci am si luat o pauza de bucataras.ro, ca nu se putea sa tin dieta si sa gatesc  ca inainte! Astea 2-3 kilograme totusi le-am pus destul de repede inapoi, ma luptam deja cu efectul yo-yo.

Eram putin frustrata ca nu pot da jos si ultimele 10 kilograme, dar asta-i viata si am mers asa inainte inca aproape un an. Am inceput munca, nici vorba sa mai tin dieta, lucram de dimineata pana seara intr-un stress continuu.

Ajung in sfarsit la partea mai interesanta: s-au facut reduceri la banca unde lucram, am ramas fara loc de munca. Dar nu mi-a parut foarte rau, nu era un loc de munca prea placut - ma refer la oameni aici, nu la lucrul in sine.

Orice sut in fund un pas inainte, nu? Dupa vreo 2-3 saptamani de cand am ramas acasa am primit un telefon de la o foarte buna prietena de-a mea plecata in Anglia care tocmai nascuse. Mi-a spus saraca prin ce a trecut - nu e locul meu sa povestesc despre experienta altora dar, credeti-ma ca nu numai in Romania se intampla povesti de groaza! Pe scurt nascuse prin cezariana dupa un travaliu de 3 zile si nopti. Acum trecusera 3 saptamani de la nastere si urma sa ramana singura cu copilul acasa pentru ca sotul ei trebuia sa se intoarca la munca. Ideea e ca nu avea cine sa o ajute si m-a rugat sa ma duc la ea pentru o luna sa stau cu ea si sa o ajut. Nu a fost o decizie usoara pentru mine, o luna nu era putin si m-am gandit mult daca si cum sa fac. Pana la urma m-am dus. Cam pe atunci am luat a doua pauza de bucataras.ro :)  

Acolo...e cu totul alta lume. Dar nu despre asta vreau sa va povestesc. Stiti cum vorbesc prietenele cate toate, vrute si nevrute....asa am ajuns intr-o seara la povestea cu kilogramele in plus si cum ne luptam cu ele sa le dam jos. Si mi-a spus ca ar avea o carte pentru mine doar ca e in engleza, iar dupa ce o citesc pot sa ma decid daca sa o si pun in practica sau nu. Este vorba despre "7 lbs in 7 days" ceea ce inseamna 7 livre in 7 zile. Este o carte motivationala si cu retetele aferente care te ajuta sa slabesti 3,5 kg intr-o saptamana, band numai sucuri de legume si fructe si facand miscare de 2-3 ori pe zi. E ca un fel de detox, pentru ca de fapt bei mancarea. Contrar a ceea ce s-ar putea sa ganditi despre asta, nu suferi de foame!!! 

In fine, am inceput sa fac si miscare impreuna cu sucurile respective. Si credeti-ma am devenit dependenta de miscare (eu, care eram o sedentara) si de sucuri pentru ca sunt foarte bune!

Dupa cura de 7 zile si dupa ce am slabit kilogramele respective, am continuat cu alta cura din alta carte a aceluiasi autor "Turbo-charge your life in 14 days". Adica vreau sa spun ca nu am inceput sa mananc din nou ceea ce mancam inainte si sa continui stilul de viata pe care-l aveam inainte. Am continuat sa fac miscare cel putin o data pe zi si imi incepeam ziua cu un suc, la amiaza continuam cu o carne slaba la gratar sau la cuptor si eventual o salata, iar seara cu o supa de legume de exemplu. Dar sunt multe retete si foarte variate in carte, in principiu mananci sanatos si faci miscare.

Reusind sa scap in felul asta si de ultimele kilograme care ma incurcau, pot sa va spun ca sunt fericita posesoare a 64 de kile, pe care le aveam si inainte. Mi se intampla sa mai oscilez 2-3 kilograme, dar scap usor de ele, pentru ca imi place sa mai tin o cura de detox cu sucuri pentru 5-7 zile primavara si toamna.

Cam asta ar fi povestea kilogramelor mele, care nu au fost putine, dar vreau sa va spun ca cel mai bine m-am simtit tinand dieta cu sucuri si cea care i-a urmat. Am probleme cu stomacul, cu bila, cu rinichii....nimic din toate astea nu m-a deranjat ba pot sa spun ca m-am simtit chiar foarte bine si energizata pe parcursul mai multor saptamani. Bineinteles ca mai am si scapari, ca mi se face pofta de cate o mancare mai grea, dar sa stiti ca organismul se resimte.....am invatat sa imi ascult corpul si sa il hranesc cu ceea ce ii face bine, chiar daca mie mi-ar place de multe ori altceva.

Sanatate multa va doresc dragii mei, asta e cea mai importanta!

Comentarii (53)

08.09.2015, 13:25

Felicitari pentru ambitie si motivare! Ai reusit sa invingi intr-o lupta foarte grea!

08.09.2015, 14:39

Ia uite ce articol gasesc eu de citit! Corinuta mea draga a fost pufosa) bravo Coriii!

08.09.2015, 19:01

Vaii ... nici nu as fi crezut ca vreodata ai fost mai plinuta ... oricum indiferent de diete zic eu ,importanta este ambitia de a face un lucru ... Felicitari !!!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]