Paste cu dovlecei si ricotta

Postat de RadaMateescu in Tehnici pe 9 Apr 2013, 10:57

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza
Paste cu dovlecei si ricotta

Iata o reteta grozava de paste cu dovlecei si ricotta care poate fi pregatita chiar acasa catre dumneavoastra sau pentru aceia care nu dispun de timp destul, poate fi comandata in cadrul restaurantelor care efectueaza livrari de mancare la domiciliu.

 

Ingrediente:

  • 300 grame paste
  • o salota, pe care o tocam fin
  • doua linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 250 grame ricotta
  • 50 grame de parmezan
  • Busuioc tocat si cateva fire pastrate intregi
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 dovlecei feliati
  • 50 grame seminte prajite de pin

Mod de preparare

Pentru inceput incingem uleiul intr-o tigaie incapatoare. Apoi, sotam salota si dovleceii timp de aproximativ 8 minute pana cand devin moi. In momentul in care incep sa capete culoare, adaugam usturoiul si mai lasam doua minute.

Pastele le vom fierbe conform instructiunilor de pe pachet, dupa care le scurgem bine, insa mai pastram deoparte putina apa. Apoi amestecam pastele cu dovleceii si cu busuiocul, cu coaja rasa de lamaie, semintele de pin si parmezanul. Asezonam, presaram ricotta si amestecam.

Cand servim, preparam putin parmezan pe deasupra si decoram cu frunze de busuioc.

Comentarii (4)

10.04.2013, 09:08

10.04.2013, 09:10

Am o nelămurire, de ce postezi rețetele la articole??? Nu e mai simplu la rețete? Te-am găsit greu printre articole!

20.05.2013, 12:20

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!