PIPERUL

Postat de ela in Condimente pe 15 Oct 2010, 18:51

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Piperul este o planta perena cataratoare,cu fructele grupate in ciorchini.Patria piperului este India,iar cu timpul a fost cultivata in Persia,apoi in Grecia.

Piperul este cel mai utilizat condiment in bucatarie.In toata lumea se consuma anual tone de piper,de diferite feluri:negru,verde,alb si rosu.Toate acestea sunt fructele aceleiasi plante,la care difera doar timpul de recoltare sau modul de conservare.

PIPERUL VERDE se recolteaza inainte de maturitate,cand inca nu este copt.Nu se usuca,ci se consuma proaspat sau se conserva si astfel isi pastreaza culoarea verde.

PIPERUL ROSU se recolteaza la maturitate,atunci cand fructul este bine copt,fiind astfel foarte aromat.

PIPERL NRGRU este fructul necopt,care se innegreste prin uscare,este arzator de iute si cel mai utilizat.

PIPERUL ALB este fructul copt,uscat si decorticat.Este cel mai putin iute,dar foarte aromat.

Atunci cand este consumat in cantitati moderate,piperul,pe langa gustul si aroma placuta,are si efecte benefice asupra sanatatii.Ajuta digestia cea mai lenesa,stimuleaza sistemul imunitar,stopeaza varsaturile,contribuie la detoxifiera ficatului,stimuleaza metabolismul,grabeste arderile de grasimi si asigura o circulatie mai buna a sangelui.Dar si cei care au probleme cu indigestia,balonarea sau infectiile repetate in gat,pot consuma acest condiment.Nu se recomanda celor care au sindromul colonului iritabil,care au varice,hemoroizi,gastrita,ulcer gastric si nici hipertensivilor.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!