Vrute si nevrute de prin oras

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 5 Feb 2010, 23:42

Am bintuit un pic prin sudul tarii, zona Alexandria. Berea cea mai de pret prin satele teleormanene este un bulgareasca. Acum costa vreo 1,4 lei, dar mai vara trecuta era 1 leu. "N-are rival, se bea in draci", spune un prieten care are un magazin satesc. Eticheta principala este in bulgareasca, Goliarca se numeste berea, dar pe ea scrie mare si rosu: PROMOTIE. Pe spate sint datele producatorului in romana.

Prinzul l-am luat prin Alexandria, unde meniul costa 13 lei (vs 20 lei in Bucuresti). In banii astia intra  o ciorba foarte buna (la alegere dinvreo 4 sortimente), un felul 2 (azi aveau fasole cu cirnati sau pangasius pane cu piure) si o apa plata.

 Eu am mincat insa aripioare la gratar cu sos grecesc (sos rosu cu legume multe si masline), foarte bune.

Revenind in Bucuresti, am 2 chestii, nu foarte noi, insa simpatice. Una, legata de pizza hut cu degetele.  Adica o pizza care are pe margine niste rulouri facute din blat umplute cu cascaval, astfel incit o maninci toata, de la un cap' la altul. Solutia ideala de a nu mai gasi in farfurie marginea blatului rontzaita :))).

A doua chestie elegata de Mall-ul din Baneasa, unde in zona de fast-food se gaseste de ceva vreme si mincare japoneza (inclusiv bere japoneza sau ceai). Totul se prepara in fata ta, pe plita incinsa. Nu-i rea mincarea, trebuie doar sa aveti grija, caci sosul iute este de fapt foooarteeeeee iute.

Nu mai stiu cum se numea mincarea de mai jos, dar a fost ok (problema a fost doar ca am ales cel mai iute sos)

Revenind la Plaza Mall, din dr. Taberei, am remarcat doua chestii noi pentru Ro, dar destul de vechi peste granita:

1. pantofii Shape ups - cu o talpa foarte ciudata - care se spune ca sint foarte buni si care in Spania chiar prinsesera (am vazut prin Barcelona foarte multa lume incaltata cu ei)

2. Magazinul Desigual (in stadiul de amenajare) - eu l-am remarcat tot in Barcelona. Are haine inedite, viu colorate, cu desene indrazntete si pastelate.

Inchei nu inainte de a remarca noul numar al Good Food! Ca de obicei, foarte, foate misto revista.

Iata cum se descriu ei pe www.goodfood.ro: "Noul numar de Good Food te invata cum sa mananci sanatos: paste cu broccoli si salvie, pui umplut in stil marocan, ananas glazurat cu branza dulce si scortisoara.

Ti-am pregatit si un meniu special de Valentine’s, care sa-ti incalzeasca inima: sparanghel cu unt si capere, pastrav cu ghimbir si spuma de ciocolata cu cardamom.

Poti gasi Good Food de februarie incepand de astazi la chioscuri.

Sa nu uit! Neaparat arunca un ochi si in sectiunea de Sanatate. Elena a lansat o rubrica noua si plina de sfaturi utile: Psiho-nutritie."

In scurt timp voi posta pe site 3 retete primite de la Good Food cu dedicatie pentru bucataras.ro :))).

Multumim frumos, va apreciem mult!

Comentarii (1)

06.02.2010, 00:47

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola