Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1122
PRIETENI367
Articole

Taitei de casa

In Alimente, la: 7 Oct 2011

Puii mei sunt mari amatori de paste. Ca sunt dulci sau sarate, cu branza sau cu carne, nu le refuza niciodata. Ma rog, aproape niciodata... :))) Desi cumpar paste si de la supermarket (cel mai adesea forme ce nu le pot face eu) de cele mai multe ori prefer sa le fac acasa, mai ales ca le...

Aluatul frantuzesc si secretele sale

In Tipsuri, la: 7 Oct 2011

Aluatul frantuzesc sau aluatul de foietaj face parte din categoria aluaturilor nedospite, care in timpul coacerii se desface intr-un numar mare de foite. Se deosebeste de alte aluaturi prin modul de preparare si prin continutul ridicat de grasimi. Se utilizeaza la diferite preparate sarate sau...

Dieta de toamna cu fructe si legume

In Dieta, la: 4 Oct 2011

Toamna este anotimpul cel mai potrivit pentru o cura de eliminare de toxine si de intarire a imunitatii organismului. Pentru aceasta ne vin in ajutor roadele bogate ale toamnei. Aceste diete se vor aplica doar persoanelor la care nu exista contraindicatii medicale pentru fructul respectiv....

Varza

In Legume, la: 4 Oct 2011

Varza este cea mai veche leguma cultivata de catre om. La inceput a existat un singur soi de varza, numita maritima. I se spunea astfel pentru ca se gasea in stare salbatica in apropierea Mediteranei. Dupa selectii repetate s-au obtinut de-a lungul vremii mai multe soiuri de varza. Varza...

Otet aromat

In Condimente, la: 30 Sep 2011

Otetul aromat se obtine prin macerarea plantelor si condimentelor in otet din fructe. cel mai bun fiind otetul de mere. Se foloseste la aromarea unor preparate culinare, dar au si proprietati medicinale, patrand proprietatile plantelor cu care este facut. Otet de trandafiri Se prepara cu...

Uleiuri aromate

In Condimente, la: 30 Sep 2011

Ulei racoritor Mugurii si acele coniferelor de diferite soiuri se pun la uscat, apoi se pun intr-un recipient de sticla. Se toarna deasupra ulei de masline si se tine vasul la soare vreme de 2 saptamani. Se strecoara si se pastreaza in sticle de culoare inchisa. Intrebuintare: Acest...

Dulce de leche

In Tehnici, la: 8 Iun 2011

Va povesteam de curand ca am gasit de cumparat lapte condensat. E atat de bun si atat de multe deserturi si prajituri se pot face cu el...Laptele condensat despre care va spun nu este laptele condensat ce se gaseste la noi in magazine si se foloseste la cafea. Este un lapte gros, ca o...

Unitati de masura in bucatarie

In Tipsuri, la: 4 Ian 2011

Echivalent lingurita/grame (prescurtat: lgt): 1 lgt de apa, vin, lapte = 4-5g 1 lgt de faina cu varf = 8-9 g 1 lgt de zahar tos = 12g 2 lingurite = 10 ml Echivalent lingura/grame (lg): 1 lg de apa, vin, lapte = 14-15g 1 lg de untura, unt = 25g 1 lg de orez = 25g 1...

Borsuri/Ciorbe

In Alimente, la: 12 Dec 2009

Se numeste bors intrucat se foloseste borsul folosit din tarate. Gustul borsului depinde de carnea si oasele folosite la prepararea lui. Cea mai buna carne pentru bors este pieptul de vita si osul cu maduva. Se poate folosi si carne de porc, pasare sau peste. Borsul se poate pregati si numai...

Supele

In Alimente, la: 11 Dec 2009

Supa de oase se obtine din fierberea oaselor Supa de carne se obtine din fierberea oaselor si a carnii. Supa de pasare este zeama rezultata de la fierberea carnii de pasare Supa-bulion este o supa concentrata din carne de vita cu oase, fiarta cu zarzavat Consomeul este o supa...

Afisate 11 - 20 din 52 articole    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]