Retete culinare din Algeria

Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun

Postat de: hanna

Puneti uleiul cu ceapa si usturoiul, puiul si sarea, piperul si turmericul pe foc pana ceapa devine aurie. Adaugati apa atat cat sa acopere puiul si lasati la foc mic cam 20 minute. Pe urma,... Citeste continuarea

Couscous in sos picant cu legume si miel (metoda din sat arab)

Postat de: hanna

Prepararea cuscusului: Intr-un bol incapator se pun 3 cani de cuscus.  Se stropeste cu putina apa si se amesteca cu degetele. Cand incepe sa se inchege, puneti cuscusul intr-o sita pe... Citeste continuarea

Orz in sos de tomate cu legume si aripioare de pui picante

Postat de: hanna

Intr-un vas se amesteca sare, piper si boia iute cu o lingura de ulei. Se face o pasta si se adauga peste aripioarele de pui. Se lasa deoparte. Se curata legumele si se taie in jumatate. Ceapa... Citeste continuarea

Pasta bullets in sos de rosii cu legume si carne de vita

Postat de: hanna

Eu am pregatit acest fel intr-o oala cu presiune pentru ca am folosit carnita de vita.  Pentru inceput am pus carnita in ulei, la foc mic, am lasat sa se prajeasca putin dupa care am... Citeste continuarea

Cous-cous cu legume

Postat de: Sylvia

Din compozitie va dati seama ca acest fel de mancare este o explozie de culori si savori, diferite texturi care se vor imbina armonios in final, este atat de buna incat carnea nu isi mai gaseste... Citeste continuarea

Majhouba (Clătite algeriene)

Postat de: Satisfyyourcravings

Ceapa, împreună cu chilli și morcovul se pasează fin cu ajutorul unui aparat de bucătărie.  Se încălzește uleiul la foc mediu și se adaugă mixul de ceapă, morcovi și... Citeste continuarea

Tli Tli cu pui - Tli Tli B’djedj-reteta algeriana

Postat de: Mihaela11_jo

Puiul se curata, se spala si se taie in sferturi (eu am folosit 2 piepturi de pui pe care le-am taiat in jumatati). Intr-o  cratita de fiert sub presiune, se incinge margarina de palmier,... Citeste continuarea

Cuscus cu peste si sos iute-dulceag

Postat de: cristinne

Cus-Cus-ul: Se taie fff marunt ceapa. Se pune la calit usor ceapa marunta cu 2linguri de ulei de masline si cana de cus cus. Se amesteca continuu si se rumeneste frumos usor pret de cateva... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: