Retete culinare din Algeria

Aperitiv cachir - parizer algerian

Postat de: ctlina

Taiati carnea bucati mici si puneti-o in mixer sau robotul de bucatarie. Adăugați ouăle, brânza felii, condimentele. Mixati totul. Apoi adăugați făina și uleiul și mixati din nou.... Citeste continuarea

Maakouda a la chakchouka

Postat de: Criss

Eu am pregatit mai intai umplutura. Ardeii se coc pe plita, apoi se curata de coaja si se taie cubulete.. Rosia se opareste, se decojeste si se taie cubulet. Ceapa se taie solzisori si se caleste... Citeste continuarea

Mancarica cu dovlecei, rosii si oua

Postat de: ctlina

Curatati si spalati legumele. Taiati bucatele ardelul si dovleceii. Tocati marunt cceapa si usturoiul. Incalziti uleiul intr-o cocota. Reveniti ceapa, usturoiul si  paprika.... Citeste continuarea

Budinca sarata algeriana cu faina de naut /Karantica

Postat de: ctlina

Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina de naut, uleiul, ouale, laptele, semintele de chimen, branza topita, si sarea. Amestecati bine cu un tel sau la robot. Incorporati treptat... Citeste continuarea

Placinta Pastilla cu carne de vita si migdale

Postat de: ctlina

Prajiti migdalele feliate intr-o tigaie fara ulei. Aveti grija sa nu arda si dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti in uleiul incins ceapa si usturoiul cu pudra... Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuci si portocale

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti untul moale cu zaharul si coaja de portocala. Adaugati treptat ouale si albusul de ou amestecand. Incorporati nucile macinate si treptat faina... Citeste continuarea

Desert clatite cu o mie de gauri/ Baghrir

Postat de: ctlina

Intr-un castron adanc, amestecati, faina, grisul si sarea. Incorporati apa calduta si adaugati drojdia. Amestecati si turnati compozitia intr-un blender sau robot. Mixati timp de 5 minute.... Citeste continuarea

Tajina cu pui si cartofi

Postat de: ctlina

Cu o seara inainte, puneti la inmuiat nautul, in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2a zi, scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert, in apa noua... Citeste continuarea

Supa algeriana - Chorba Beida

Postat de: ctlina

Curatati si spalati legumele. Pueti rumeni carnea cu ceapa tocata marunt, intr-un pic de ulei. Eu am pus intr-o oala adanca, pieptul de pui taiat in 2 cu legumele curatate intregi.... Citeste continuarea

Paine/clatita berbera Bouchiar

Postat de: ctlina

Dizolvati drojdia uscata intr-un pic de apa calduta si lasati sa-si dubleze volumul. In bolul robotului sau intr-un castron adanc, puneti faina, praful de copt, sarea, zaharul  si grisul... Citeste continuarea

Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun

Postat de: hanna

Puneti uleiul cu ceapa si usturoiul, puiul si sarea, piperul si turmericul pe foc pana ceapa devine aurie. Adaugati apa atat cat sa acopere puiul si lasati la foc mic cam 20 minute. Pe urma,... Citeste continuarea

Couscous in sos picant cu legume si miel (metoda din sat arab)

Postat de: hanna

Prepararea cuscusului: Intr-un bol incapator se pun 3 cani de cuscus.  Se stropeste cu putina apa si se amesteca cu degetele. Cand incepe sa se inchege, puneti cuscusul intr-o sita pe... Citeste continuarea

Orz in sos de tomate cu legume si aripioare de pui picante

Postat de: hanna

Intr-un vas se amesteca sare, piper si boia iute cu o lingura de ulei. Se face o pasta si se adauga peste aripioarele de pui. Se lasa deoparte. Se curata legumele si se taie in jumatate. Ceapa... Citeste continuarea

Pasta bullets in sos de rosii cu legume si carne de vita

Postat de: hanna

Eu am pregatit acest fel intr-o oala cu presiune pentru ca am folosit carnita de vita.  Pentru inceput am pus carnita in ulei, la foc mic, am lasat sa se prajeasca putin dupa care am... Citeste continuarea

Cous-cous cu legume

Postat de: Sylvia

Din compozitie va dati seama ca acest fel de mancare este o explozie de culori si savori, diferite texturi care se vor imbina armonios in final, este atat de buna incat carnea nu isi mai gaseste... Citeste continuarea

Majhouba (Clătite algeriene)

Postat de: Satisfyyourcravings

Ceapa, împreună cu chilli și morcovul se pasează fin cu ajutorul unui aparat de bucătărie.  Se încălzește uleiul la foc mediu și se adaugă mixul de ceapă, morcovi și... Citeste continuarea

Tli Tli cu pui - Tli Tli B’djedj-reteta algeriana

Postat de: Mihaela11_jo

Puiul se curata, se spala si se taie in sferturi (eu am folosit 2 piepturi de pui pe care le-am taiat in jumatati). Intr-o  cratita de fiert sub presiune, se incinge margarina de palmier,... Citeste continuarea

Cuscus cu peste si sos iute-dulceag

Postat de: cristinne

Cus-Cus-ul: Se taie fff marunt ceapa. Se pune la calit usor ceapa marunta cu 2linguri de ulei de masline si cana de cus cus. Se amesteca continuu si se rumeneste frumos usor pret de cateva... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]