Lasagna cu vinete

de ela in Lasagna, 2 Sep 2010 | 9103 vizualizari

 

zilele astea am gatit pt nepotul meu,care este inebunit dupa lasagna,asa ca i-am facut de doua feluri,asta a primit nota 20 din partea lui,iar cealalta nota 15.....va servesc deci cu cea mai buna intai )))))))

 

INGREDIENTE

  • 2vinete mari
  • ulei de masline
  • 2-3cepe
  • 7-8 rosii
  • 700gr carne tocata
  • 200ml vin alb
  • 1legatura patrunjel tocat
  • 1lingurita oregano uscat
  • 100gr pesmet
  • 150gr cascaval ras 
  • 4linguri faina
  • 40gr unt
  • 500ml lapte
  • nucsoara
  • 2lingurite suc de lamaie
  • 3oua
  • 16foi lasagna
  • 200gr telemea de vaca rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu vinete:

Se spala vinetele si se taie rondele subtiri de 1/2cm, se sareaza si se lasa cateva minute sa se scurgase  si se prajesc in ulei,pe o parte si pe alta,apoi se lasa sa se scurga pe un prosop de hartie.

Rosiile se oparesc si se curata de coaja,apoi se taie cubulete.

Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste putin in ulei,apoi se adauga carnea tocata si se mai lasa putin la distuit.Se adauga rosiile cubulete si vinul,sarea si piperul,se acopera cu un capac si se lasa sa se inabuse vreo 15minute.Adaugam sare si piper dupa gust si patrunjelul tocat,oregano.Se ia vasul de pe foc si se pune pesmetul(lasand deoparte 2linguri),100gr cascaval si un ou batut.

Se caleste faina in untul topit,apoi se adauga incet laptele si se amesteca continuu,pana devine un sos.Se condimenteaza cu sare,piper,nucsoara si suc de lamaie,apoi se inglobeaza doua oua batute si 100gr cascaval.

Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu cele doua linguri de pesmet ramas si se pune un strat de foi de lasagna,unul de vinete,altul de carne si continuam pana terminam cu lasagna peste carne se presara sosul bechamel si se presara branza rasa.

Se da la cuptorul preincalzit timp de 60minute.

Se scoate si se lasa putin sa se raceasca pt a se putea taia frumos.

POFTA BUNA

Sa ne mindrim!!! Reteta Elei a fost preparata la A1 de catre Vladutz in emisiunea Neatza cu Razvan si Dani! Felicitari, Ela! Ma bucur tare mult ca acest site pe care l-am creat practic impreuna cu voi este urmarit de o vedeta TV ca Vladutz!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

ela 1

02.11.2010, 23:57

vai,Bucataras acum am vazut ce ai completat la sfarsitul retetei

gaby_duceag 1

03.11.2010, 00:05

si eu ma bucur mult. uite vezi..sa luam partea buna.

ela 1

03.11.2010, 00:23

Gaby

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu ton si branza