Ardei copt pentru iarna

de Ina in Conserve, 26 Sep 2010 | 36207 vizualizari

 

Azi am plans vreo 3 ore si jumatate :D. Nu, nu m-a suparat nimeni, dar am stat in fum ca sa coc 33 kg de ardei capia .... cu atat mi-a venit ieri sotul de la piatza... :P. Si cum jarul era taman' bun pentru o friptura, iar ardeiul copt trebuia sa stea 20 - 30 minute la 'nadushit, am trantit repede pe gratar niste pastrama de oaie si o bucata de burta de porc, asa incat am avut un pranz la "botul calului" , alaturi de un "sec de Murfatlar" ;)

 

INGREDIENTE

  • surcele pentru foc  ( doar lemn, nu mangal )
  • un gratar 
  • ardei ( cati ai, eu am avut 33 kg :)))  )
  • pungi de 1,5-2 kg 
  • un congelator functionabil :P
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copt pentru iarna:

     Dupa ce Costel mi-a facut surcele, le-am pus partial in cutia de gratar si le-am dat foc. Cand s-au aranjat in cutie, am pus gratarul deasupra si am inceput aventura: am copt la flacara  ( nu la jar ) toti ardeii, luandu-i cand se coceau si punandu-i intr-o oala acoperita cu capac. Pastrarea in vas acoperit ajuta la curatarea rapida a ardeiului, coaja se va desprinde mult mai bine.  

       Dupa ce ardeiul a stat cca 20-30 minute acoperit, incepem curatarea cojii si inlaturarea cotorului, spaland mana, din cand in cand, intr-un vas cu apa. Nu spalam  si ardeiul, ci doar mana cu care-l curatam. 

       Ardeiul curatat  se pune in pungute ( cat dorim sa servim la o masa ) si se pastreaza la congelator chiar si doi ani ( eu mai am vreo 3 pungi de anul trecut, care s-au pastrat foarte bine ).

     PS.  La curatat m-a ajutat si Costel, care de la primul ardei si-a dat seama ca  asta  " nu-i o meserie pentru el :)):)) Eu curatam 3-4, el abia unul =)). Dupa prima oala ( ca am avut 3 ) a zis ca a ajutat suficient si a plecat :P =)) . Am terminat eu , ajutata mult  de soacra-mea ;)

TIPS-URI

1

Ca si vinetele, ardeiul se coace foarte bine la flacara, nu la jar

2

Pentru a usura curatarea, pune-l intr-un vas cu capac imediat cand il iei de pe gratar 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copt pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (75)

Panacris 1

01.09.2013, 21:58

Bya Ralu 1

01.09.2013, 22:52

ai avut ceva)

babi5 1

02.09.2013, 12:12

Sa fii sanatoasa si sa mai poti 'plinge"inca pe atita ;x cea mai buna salata la Iarna va fi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conserva ardei pentru umplut -fara sare