Bors de iepure

de Sylvia in Ciorbe, 19 Noi 2010 | 23572 vizualizari

 

Este o mancare excelenta, trebuie sa o gustati o data macar , am facut de ceva vreme ciorbita asta dar nu am reusit sa o postez . Iepurele are o aroma deosebita si o textura foarte fina care face fata oricarei provocari de la meniurile foarte simple pana la cele mai elaborate platouri.

 

INGREDIENTE

  • Pentru acest bors avem nevoie de
  • 500-700 grame de iepure si de maruntaiele lui ( eu am  pus jumatatea din fata a unui iepure )
  • In rest mai avem nevoie de
  • 1 ceapa de marime medie,
  • 1 morcov ras,
  • 50 de grame de telina si de pastranac , 
  • 2  linguri ulei de masline,
  • 300 grame rosii decojite tocate fin,
  • 2-3 cartofi , 
  • bors pentru acrit,
  • cimbru verde,
  • sare,
  • piper,
  • leustean la final ( optional ).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de iepure:

Preparare : se decupeaza iepurele si se lasa la frigider intr-un bait facut din ulei de masline, sare si verdeata maruntita ( il puteti lasa si de pe o zi pe lata in frigider ) . Se  pune la fiert ( eu am folosit din nou ceaunul meu de fonta ) cu apa si sare si se lasa la fiert pret de 20 de minute  culegandu-se spuma care se formeaza. Dupa acest interval de timp adaugam legumele maruntite  ( cu exceptia cartofilor) , punem cimbru verde si lasam sa fiarba la foc mic pana cand este carnea aproape fiarta, operatiunea poate dura 20-30 minute in functie de cat de rezistent e iepurele

Adaugam cartofii taiati cubulete si mai lasam sa fiarba 10-12 minute. La sfarsit se drege cu condimente daca mai trebuie si se acreste cu bors, daca aveti bors proaspat il puneti de la inceput. Se mai lasa oala cu capac sa se patrunda bine aromele si serveste fierbinte cu leustean maruntit pus direct in farfurie.

 Doritorii pot sa puna si putina smantana eu nu am spurcat borsul cu ea pentru ca avea un gust divin .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

22.11.2010, 16:19

foarte gustos si sanatos carnea de iepure se recomanda celor care au colesterolul marit asa deci eu vreau o portie dubla nu am coresterolul marit dar imi place mult

tanyapatap 1

29.11.2010, 17:58

Sylvia 1

29.11.2010, 18:44

Teo trebuia sa gusti si ciorbita asta o data
Multumesc de laude si ma bucur ca v-a placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bors de legume, dres cu smantana