"Şişbarak bi laban"- Placintele cu carne in supa de iaurt

de Mihaela11_jo in Supe, 25 Noi 2010 | 7300 vizualizari

 

Şişbarak sau Shishbarak bi laban( l.araba " laban" = iaurt) este o mancare specifica beduinilor din Iordania , care se prepara cu iaurt solid" jameed".
Acesti bulgari de iaurt solid se lasa peste noapte sa se inmoaie si apoi se mixeaza in blender cu apa fierbinte pentru a obtine iaurt lichid.
Este o supã foarte gustoasã in care placinţelele umplute cu carne se fierb intr-o supã de iaurt.Gustul deosebit este dat de combinatia usturoi-coriandru.
In Liban se pregateste cu iaurt proaspat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru placintelele de carne
  • 1 canã carne de vita macinatã
  • 1 canã ceapã tãiatã mãrunt
  • ¼ canã seminţe de pin
  • ½ canã margarinã
  • 1 linguriţã sare
  • ¼ linguriţã piper
  • 6 cãţei de usturoi
  • ½ canã coriandru verde tãiat mãrunt
  • 1 ½ cãni fãina
  • ½ canã apã rece
  • Pentru supa de iaurt
  • 1 bulgare de iaurt solid( "jameed")
  • 3 litri de apa
  • sau
  • 4 cãni de iaurt
  • 2 cãni de apã
  • 2-3 linguriţe de fainã sau amidon de porumb
       
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Şişbarak bi laban"- Placintele cu carne in supa de iaurt:

Prepararea aluatului pentru placinţele

Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece. Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½ cm pe planşeta pudratã cu fainã.

Prepararea umpluturii de carne

Se cãlesc puţin în ulei ceapa , carnea si seminţele de pin; se adaugã sare şi piper. Se taie din foaie cercuri de cca 3cm diametru. Se pune o linguriţã de umpluturã de carne pe fiecare şi se strâng sub forma de semicerc având grijâ sã inchidem bine marginile. Se unesc apoi capetele semicercului, astfel încât sã formeze un melc. Se aseazã într-o tavã şi se dau la cuptor la foc mic sã se rumeneascã 15 minute.

Supa de iaurt

4 cãni de iaurt
2 cãni de apã
2-3 linguriţe de fainã sau amidon de porumb

Se amestecã bine in mixer şi se pune la fiert. Când supa fierbe se adaugã placinţelele cu carne și se fierb pânã aluatul este fiert, cca 10 minute.
Se frige usturoiul tãiat mãrunt în margarinã pâna ia culoare aurie, se adaugã coriandrul verde tãiat mãrunt şi se mai lasã 2-3 minute pentru a da aromã usturoiului.Se adaugã la supa de iaurt şi se lasã sã mai dea 2-3 clocote. Se poate folosi in loc de iaurt obisnuit un iaurt solid, “jameed”; se cumpara bulgari solizi de iaurt si se pun la inmuiat in apa calduta ; se pun in mixer cu apa si se obtine un iaurt lichid mai gros. In acest caz nu se adauga usturoi si coriandru.

Pofta buna! In fotografie apare si supa de linte; este o cina de Ramadan in care supa crema de linte este nelipsita de la masa.

TIPS-URI

1

Daca ramane plus de aluat se pot face placintele umplute cu branza si care se prajesc in ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Şişbarak bi laban"- Placintele cu carne in supa de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

RuxyRux 1

28.12.2010, 20:49

Oauuuu ce minunatieee!!!!

Mihaela11_jo 1

28.12.2010, 21:01

Multumesc Ionix; esti binevenita

Mihaela11_jo 1

28.12.2010, 21:03

Ruxy este foarte bun si acrisor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de conopida cu iaurt