Mancarica turceasca in vas roman

de Oana in Vita, 21 Ian 2010 | 15634 vizualizari

 

Un fel de ghiveci, de fapt o combinatie a doua mancaruri turcesti. Am mancat la restaurantul turcesc acum cateva zile si mi-a ramas gandul acolo. Pur si simplu le-am "inventat", asa cum am simtit eu :))

 

INGREDIENTE

  • 400 g pulpa de vitel
  • 400 g carne tocata de vitel, tot pulpa
  • 2 vinete maricele
  • 2 cutii rosii in bulion (cubulete)
  • cateva fire de ceapa verde
  • un ou
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • usturoi granulat
  • putin tarhon
  • putina ceapa verde maruntita
  • cascaval ras
  • cateva frunze de patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica turceasca in vas roman:

Vasul roman se pune la inmuiat in apa rece, cel putin jumatate de ora. Se pun apoi in vas rosiile din cutie, impreuna cu pulpa de vitel, taiata cubulete. Se pune sare si piper si se condimenteaza dupa preferinta, cu boia, usturoi granulat, cimbru.

Carnea tocata se amesteca cu un ou, 2-3 fire de ceapa verde taiata rondele fine, sare, piper si ierburi uscate, dupa gust.

Vinetele se spala si se taie in 4, pe rotund, bucati cam de 3 degete :)

Se imparte carnea tocata in 6 parti egale si se formeaza niste "chiftele" aplatizate, care se introduc intre rondelele de vinete. Vinetele umplute astfel se aseaza in vasul roman, peste sosul de rosii. Se stropesc vinetele cu putin ulei de masline, se mai adauga o cescuta de apa peste sos, se pune capacul si se baga vasul in cuptor.

Atentie! Vasul roman se pune in cuptorul rece, se aprinde focul pe loc, nu inainte! Se lasa la cuptor o ora jumatate, se verifica din cand in cand. Sosul trebuie sa scada si carnea sa fie foarte frageda.

In momentul servirii se presara cascaval ras peste sosul de rosii. Puneti din belsug, el se topeste si e tare buuuun! Se orneaza cu frunze de patrunjel.

Am mancat cu lipie de casa.

TIPS-URI

1

Carnea de vitel se poate combina cu carne de berbecut, va da o savoare mai buna mancarii, pentru cine prefera combinatia.

2

Se pot adauga si alte legume, dupa plac, cum ar fi ardei gras sau ceapa uscata.

3

Va recomand si un ardei iute, taiat rondele, adaugat in mancarica, va fi usor picanta, excelenta! Eu nu am pus pentru ca mananca si cei mici...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica turceasca in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sote de viţel (reteta Turul Frantei Eurosport)