Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Acest condiment a fost creat de catre chinezi ca sa cuprinda toate cele 5 elemente: acru, amar, dulce, iute, sarat. S-a vrut a fi un fel de "wonder powder". El poate fi folosit la marinarea carnurilor, dar si in retete cuprinzand carne si legume.
Intrucat are o aroma puternica, trebuie folosit cu moderatie. Unele retete actuale folosesc chiar 7 condimente, sau inlocuitori ai unor condimente.
Eu am hotarat sa raman la reteta originala
Prajeste uscat piperul Szechuan si anasonul stelat la foc mic, ca sa nu se arda, cam 3 minute, pana ce se elibereaza aromele. Rupe in bucati mici batonul de scortisoara si pune toate condimentele intr-o rasnita. Rasneste pana devin o pulbere fina. Da prin strecuratoare ca sa elimini bucatile mari.
Foloseste cu moderatie.
1
piperul Szechuan nu este de fapt piper, ci sunt fructele uscate ale unui tip de tufa asiatica
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult