Chec cu mere, nuci si stafide

de ela in Dulciuri, 4 Apr 2010 | 9240 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr mere curatate de coaja si de casta samburilor si taiate felii subtiri,
  • 1/2 lamaie,suc si coaja rasa,
  • 4linguri coniac,
  • 100gr stafide,
  • 100gr nuca taiata bucatele,
  • o lingurita scortisoara,
  • 200gr unt la temperatura camerei,
  • 150gr zahar,
  • 3oua,
  • 300gr faina,
  • 2plicuri praf de copt,
  • 75gr gem de caise incalzit,
  • nuci pt decorat,
  • 2linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere, nuci si stafide:

Incingeti cuptorul.Amestecati la un loc merele taiate felii cu 2linguri zeama de lamaie,coniacul,stafidele,nucile si scortisoara si lasati deoparte.Intru-un castron,mixati untul,zaharul si coaja de lamaie,5minute,pana ce se omogenizeaza,Adaugati ouale si bateti din nou pana se amesteca totul bine.Puneti amestecul de mere peste compozitie si cerneti deasupra faina si praful de copt,amestecati bine cu o lingura.Ungeti o tava de chec potrivita cu ulei si tapetati cu faina si puneti cu o lingura compozitia in tava,nivelati apoi.

Coaceti la cuptor o ora la foc potrivit apoi scoateti tava si lasati cateva minute,apoi rasturnati checul pe un platouIncalziti gemul,dati-l prin sita si intindeti-l deasupra checului si decorati cu nuci.Amestecati zaharul pudra cu sucul ramas si stropiti deasupra.Lasati sa se raceasca bine apoi taiati felii

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ela 1

05.04.2010, 02:38

Adevarat a inviat,Nadina

Rocsi 1

05.04.2010, 13:09

cred k e bun checul asta cu mere

nadina73 1

21.04.2010, 23:36

mai arata foarte bine dar fara furuclite nu ,si chiar e buna de fapt tot ce e cu nuca e foarte bun asa ca 5 ela ............furcisi daca vrei is o feliuta pt mine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere