Tiramisu reteta clasica

de Corinuta in Prajituri, 8 Aug 2010 | 13948 vizualizari

 

Tiramisu reteta clasica

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 250 g mascarpone
  • 5 galbenusuri
  • 80 ml cafea expresso
  • o lingurita cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta clasica:

Tiramisu reteta clasica

Intr-un castronel se face un sirop din o parte (canita) cafea si doua parti apa. 

Se bate frisca cu mixerul si cand e aproape gata se reduce viteza la minim. Se adauga galbenusurile pe rand, iar apoi cate o lingura cu mascarpone pana se incorporeza tot si se omogenizeaza bine.

Se pregateste o tava pe care se aseaza piscoturile dupa ce se scufunda rapid in sirop. Se pun cu partea zaharisita in jos. Peste piscoturi se intinde o portie generoasa de crema, apoi se mai pune inca un rand de piscoturi insiropate si inca un rand de crema. Se "imbraca" totul in crema.

Cacaua se pune intr-o strecuratoare deasa si se cerne peste prajitura. 

Se da la frigider si se serveste rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta clasica" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă adaptata