Prajitura cu mascarpone

de Cris2711 in Prajituri, 18 Iul 2015 | 1926 vizualizari

 

Azi mi-a venit pofta de prajitura cu mascarpone,insiropata si vanilata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • Ingrediente pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • 250 gr. mascarpone
  • 1 zahar vanilat
  • 4 foi de gelatina
  • Sirop:
  • 5 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 3 linguri capuccino
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone:

Cuptorul se preincalzeste la 160°C.

Pregatirea blatului:

Se pregatesc 2 castroane de marime mijlocie.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si 5 linguri de zahar.

Galbenusurile se mixeaza cu 2 linguri de zahar si zahar vanilat Bourbon.

Apoi se amesteca cele 2 compozitii usor si se adauga cu grija faina si cacao.

Tava patrata se unge cu ulei sau se tapeteaza cu hartie de copt.(Se poate folosi si o tava dreptunghiulara de 25/38 cm).

Compozitia se toarna in tava unsa,se da la cuptor la foc mediu,circa 160°C,circa 30 de minute.Se face testul cu scobitoarea.Cand aluatul nu se mai prinde de scobitoare este copt.

Se lasa la racit.

Atentieeeee!!!!!!!Intr-un castronel se pune gelatina in apa rece la dizolvat.(pregatire pentru crema).

Siropul:

Intre timp se pregateste siropul: Intr-o craticioara se fierbe apa si zaharul,se adauga si cappuccino.

Apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Prepararea cremei:

Cele 4 galbenusuri se amesteca cu zaharul intr-o craticioara care se pune pe baie de abur,deasupra unei craticioare mijlocii.

Cand devine deschisa la culoare ,se ia deoparte se adauga si gelatina si se amesteca pana se dizolva in crema complet.

Doar cand crema s-a racit,se adauga crema de branza mascarpone,vanilia si se mixeaza bine.

Intr-un castron inalt se mixeaza frisca lichida impreuna cu 2 linguri de zahar(eu am pus si 2 plicuri de intaritor de frisca).

Apoi se amesteca cu crema de galbenusuri.

Asamblare:

Blatul racit se taie pe jumatate,apoi se pune din nou in forma,se monteaza peretii formei,se toarna cu mare grija sirop pe jumatatea de jos si apoi se adauga crema,apoi se pune blatul de sus,care se insiropeaza si se adauga restul de crema.

Se da la rece pentru circa 2 ore,se scoate ,se fac forme valuri cu o furcuita si se pudreaza cu cacao.

Apoi se lasa inca 2-3 ore la frigider.

Apoi se indeparteaza peretii formei si se taie in forma dorita de voi.

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi intaritor de frisca.

2

Blatul si cremele trebuie sa fie reci inainte de a se combina.

3

Se lasa cateva ore bune la frigider.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mascarpone 391295
retete culinare - Prajitura cu mascarpone 391296
retete culinare - Prajitura cu mascarpone 391297
retete culinare - Prajitura cu mascarpone 391298
retete culinare - Prajitura cu mascarpone 391299
retete culinare - Prajitura cu mascarpone 391300
retete culinare - Prajitura cu mascarpone 391301
retete culinare - Prajitura cu mascarpone 391302
retete culinare - Prajitura cu mascarpone 391303
retete culinare - Prajitura cu mascarpone 391304
retete culinare - Prajitura cu mascarpone 391305
retete culinare - Prajitura cu mascarpone 391306
retete culinare - Prajitura cu mascarpone 391307
retete culinare - Prajitura cu mascarpone 391308
retete culinare - Prajitura cu mascarpone 391309
retete culinare - Prajitura cu mascarpone 391310

COMENTARII (35)

Cris2711 1

19.07.2015, 17:19

Rocsi azi a fost si mai buna si rece,rece

MotanLaOale 1

19.07.2015, 22:06

Cris2711 1

20.07.2015, 16:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D