Alheira cu cartofi crocanti

de cristeena20 in Pui, 29 Noi 2012 | 965 vizualizari

 

Alheira este un carnat tipic portughez, special. A fost facut de evrei si este facut mai ales din carne de pasare cu paine. Exista mai mutle tipuri (cu masline, sunca, ciuperci..etc). E foarte bun la cuptor rumenit bine, dar si in tigaia gratar.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cartofi
  • sare, piper, pesmet, paprika, usturoi, unt
  • 1 carnat alhera
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alheira cu cartofi crocanti:

- Punem carnatul intr-un vas la cuptor sa se rumeneasca bine ( e gata cand pielita devine crocanta-rumena)

- cartofii ii curatam si ii fierbem cuburi pe jumate. Ii stoarcem de apa si intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu pesmet punem amestecul de cartofi amestecati cu sare, piper, boia, (poate fi si iute daca va plac mai crocanti, si unt). Deasupra presaram cu pesmet si mai punem cateva bucati de unt. Se dau la cuptorul incins pana cartofii prind o crusta de la pesmet. 

 

RETETA IN IMAGINI

Alheira cu cartofi crocanti-0
Alheira cu cartofi crocanti-1
Alheira cu cartofi crocanti-2

COMENTARII (11)

adasev12

adasev12 1

29.11.2012, 22:27

Rocsi

Rocsi 1

29.11.2012, 23:13

Bun

xana

xana 1

05.07.2013, 17:29

Foarte bunut! Eu obisnuiesc sa prajesc alheira in putin ulei de masline incins, si inainte de a o pune in tigaie o tai usor pe lung, asa ramane intacta iar pielita se strange si ramane doar interiorul rumenit.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!