Ciuperci de padure cu pui si sos de smantana

de Brindusa in Pui, 10 Noi 2010 | 2804 vizualizari

 

Daca ar fi sa fac o clasificare a legumelor care imi plac, ciupercile ar fi sigur pe podium. Cel mai mult imi plac cele salbatice. Nu stiu sa le culeg si mi-e destul de teama sa le mananc (sa nu fie vreuna otravitoare din intamplare), dar nu rezist tentatiei.
In toamna asta am avut norocul sa intalnesc pe cineva care mi-a adus multe ciuperci salbatice. Pe unele le-am oparit si le-am pus in congelator. Pe altele le-am gatit dupa cum urmeaza:

 

INGREDIENTE

  • 3 jumatati de piept de pui, fiecare taiata in 3
  • 1 kg de ciuperci
  • 1 capatana de usturoi, zdrobit
  • 300 ml smantana
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1/2 pahar de apa
  • sare, piper dupa gust
  • optional: ierburi provensale
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci de padure cu pui si sos de smantana:

 Pregateste ciupercile:dupa ce le speli si le tai la dimensiunea dorita, oparestele 5 minute in apa care fierbe. Scurge-le.
Intr-o tigaie mare (sau cratita) incalzeste uleiul. Pune bucatile de pui si lasa 3-4 minute la foc mediu sa capete culoare, Intoarce-le si pe partea cealalta.
Adauga usturoiul si amesteca . Lasa 1 minut.
Pune putina apa, pune capacul, da focul mic si lasa carnea sa se brezeze .
Cand e aproape facuta adauga ciupercile si ierburile. Lasa pana ce carnea e facuta. Daca mai trebuie, mai aduga cate putina apa.
In final pune smantana si da cateva clocote ca sa se lege sosul. 
Potriveste de sare si piper.

 

COMENTARII (5)

divainbucatarie 1

10.11.2010, 19:20

BUN!!!

Laly 1

10.11.2010, 20:21

Si mie imi plac ciupercile

Sylvia 1

11.11.2010, 11:50

Excelent arata, sunt preferatele mele. Eu cumpar de aii congelate si tare ma bucur ca le am mereu la indemana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55