Amandina la pahar

de Michelle in Prajituri, 2 Dec 2011 | 2972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Briose 12 bucati
  • 4 oua
  • 5 lg suc de portocala(proaspat)
  • 80 gr zahar
  • 200 gr faina
  • praf de copt
  • Sirop:
  • 150 ml suc de portocala(proaspat)
  • 50 gr zahar
  • 50 ml apa
  • Crema
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata
  • 100 gr ciocolata alba
  • dulceata de zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina la pahar:

Briose

Preparam tavitele ptr briose...le ungem cu unt si tapetam cu faina
Separam oualele,batem albusurile spuma,adaugam sucul de portocala,apoi zaharul si galbenusurile..Faina si praful de copt.Punem aluatul in tavitele preparate si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Crema

Frisca impreuna cu ciocolatile rupte bucatele le punem la foc si amestecam pana ce se topeste toata ciocolata...lasam la racit si apoi batem pana se face o crema pufoasa.

Sirop
Apa si zaharul punem pe foc pana ce zaharul s-a topit,lasam la racit si apoi amestecam cu sucul de portocala.

Asamblarea:
Am taiat fiecare briosa in 3 parti.
Le-am insiropat si apoi am pus blat briosa insiropata in pahar,am adaugat dulceata de zmeura,iar blat briosa insiropata crema de ciocolata,blat briosa insiropata si ornat cu crema de ciocolata ....dam la frigider si servim dupa o ora ...

 

RETETA IN IMAGINI

Amandina la pahar-0
Amandina la pahar-1
Amandina la pahar-2

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

12.01.2012, 13:58

irena 1

18.03.2012, 22:04

Panacris 1

03.09.2014, 15:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41