Amandine

de Criss in Prajituri, 13 Noi 2012 | 62056 vizualizari

 

Amandine adevarate, cu glazura din fondant.
Mi-a fost teama de fondant, dar mi-a iesit din prima si acum nu mai am nicio emotie. Intradevar fondantul e cel care da aspectul si gustul amandinelor adevarate. Singura problema e ca am facut prea putin, trebuia sa fac o cantitate mai mare, dubla chiar, pentru a putea glasa bine de tot amandinele. Data viitoare ;) .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri zahar
  • -2 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • -6 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -270 g ciocolata amaruie Laura (trebuia 300 dar am luat teapa ca ciocolata avea 90g in loc de 100 )
  • -300 ml frisca lichida
  • Sirop:
  • -200 ml apa
  • -5 linguri zahar
  • -1 fiola esenta de rom
  • Fondant
  • -300 g zahar
  • -150 ml apa
  • -2 linguri miere de albine (eu am pus energizant Arovit)
  • -2 linguri cacao
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blat:

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul.  Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt. Amestecam cu mixerul, Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute.

Crema:

Intr-un vas se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Se pune vasul pe foc mic si se amesteca in continuu pana se topeste ciocolata. Se pune crema la rece si apoi se bate cu mixerul pana devine spumoasa.

Fondant:

Aici am avut oaresce emotii pentru ca n-am mai facut fondant pana acum si am citit ca multe fete au dat gres.

Mai intai punem un vas in figider sa stea la rece. Eu am pus o oala mica de inox.

Se pune apa intr-un vas, se toarna zaharul pe mijloc, avand grija sa nu ajunga pe peretii vasului. Se lasa sa fiarba siropul aproximativ 10-12 minute. Daca incepe sa se lipeasca zaharul de peretii vasului, curatam cu o pensula inmuiata in apa rece. Intr-un pahar punem apa rece si picuram sirop de zahar. Daca se aduna sub forma unei bilute pe fundul paharului, inseamna ca e gata. Adaugam mierea (sau energizantul) si luam vasul deoparte. Scoatem oala din frigider si turnam siropul in vasul racit. Batem cu mixerul pana incepe sa se ingroasa si sa se albeasca. Trebuie sa arate ca in poza de mai jos. Lasam vasul deoparte. Fondantul se va intari foarte repede.

In momentul in care prajitura e asamblata si portionata sub forma de cuburi, punem vasul cu fondant pe baie de aburi si amestecam usor pana devine fluid. Adaugam 1-2 linguri apa cat sa se poata lucra cu fondantul, adaugam si 2 linguri cacao si amestecam bine . Cu acest fondant glasam fiecare prajitura. Punem cam o lingura de fondant pe fiecare amandina, apoi optional trasam dungi cu ciocolata alba si facem cate o avelina din crema . (In poza se vede doar fondantul fara cacao, ca n-am mai avut timp sa pozez toate etapele.)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Amandine 187953
retete culinare - Amandine 187954
retete culinare - Amandine 187955
retete culinare - Amandine 187956
retete culinare - Amandine 187957
retete culinare - Amandine 187958
retete culinare - Amandine 187959
retete culinare - Amandine 187960
retete culinare - Amandine 187961

COMENTARII (57)

marieta 1

22.12.2013, 01:51

sunt singurele amandine originale!!!!foarte frumoase,felicitari!!!!!!

Xandrinne 1

22.12.2013, 08:01

Am salvat si eu reteta.

babi5 1

01.02.2014, 14:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25