Amandine

de Lavinia in Prajituri, 1 Dec 2012 | 7969 vizualizari

 

Cui nu-i place sa se trezeasca in fata c-o tava maaaaare de amandine?

 

INGREDIENTE

Blaturi:

  • 12 oua
  • 400 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 300 g faina+80 g cacao

Sirop:

  • 600 ml apa
  • 3 pliculete ciocolata calda
  • esenta de rom

Crema:

  • 300 g ciocolata+100 ml frisca lichida
  • 200 g unt
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom

Glazura:

  • 150 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Prima data topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si o punem la rece.

Pentru blaturile de amandine mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,uleiul,apa si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute.

Impartim compozitia in doua si coacem doua  blaturi intr-o tava(35/25 cm) tapetata cu folie/hartie, de copt timp de 30 de min fiecare(testul scobitorii)

Intre timp facem siropul.Punem apa la fiert,adugam ciocolata calda si amestecam bine.(daca vreti mai dulce adaugati zahar,mie mi s-a parut suficient de dulce)

Lasam la racit iar la final adaugam romul.

Mixam ciocolata topita si racita pana se deschide la culoare.Separat mixam untul ,adaugam treptat din ciocolata,cacaua si rom dupa gust.Impartim crema in 3 parti egale.

Taiem blaturile racite in 2.

Insiropam primul blat,adaugam 1/3 din crema,iar blat insiropat si tot asa pana terminam.Dam la rece pentru minim 2-3 ore.

Portionam amandinele si le decoram cu glazura de ciocolata si frisca sau crema(eu am uitat sa opresc) iar apoi le savuram cu pofta!

 

TIPS-URI

1

Eu am facut portie dubla de amandine  pentru ca imi plac mai inalte dar puteti sa reduceti cantitatile ingredientelor la jumatate!

COMENTARII (24)

 Lavinia

Lavinia 1

01.12.2012, 22:34

multumesc

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

02.12.2012, 09:17

cele mai bune prajiturele

 Lavinia

Lavinia 1

02.12.2012, 10:44

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!