Amandine

de Geanina87 in Prajituri, 23 Feb 2014 | 52039 vizualizari

 

Am inceput sa ma indragostesc de aceasta prajitura. Este extraordinara si mult mai buna decat cea din cofetarii.Reteta ii apartine lui Criss si ii multumesc tare mult >:D< . Eu am marit cantitatile, iar fondantul l-am dublat. Va recomand cu incredere sa incercati reteta! >:D<

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1,5 linguri apa
  • 9 linguri de faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
Crema:
  • 450 g ciocolata
  • 450 ml frisca lichida
Sirop:
  • 400 ml apa
  • 10 linguri de zahar
  • esenta de rom
Fondant:
  • 600 g zahar
  • 300 ml apa
  • 4 linguri de energizant AROVIT (sau miere)
  • 3 linguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blat: Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, uleiul si apa. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se adauga putin cate putin la compozitia de galbenusuri.Mai mixam putin, dupa care incorporam in compozitia de albusuri, amestecand cu o lingura de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o tava, turnam compozitia si o dam la cuptorul preincalzit 180° pana trece testul scobitorii.

Crema: Ciocolata se rupe bucatele si se pune impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia.Se lasa la racorit,apoi se pune la frigider pentru cateva ore.Inainte de a o folosi, o mixam pana cand se va deschide la culoare.

Sirop: Apa impreuna cu zaharul se pun pe foc pana cand se topeste zaharul,apoi se adauga esenta si se opreste focul.Se lasa la racit.

Fondant:Se pune un vas din inox la frigider. Se pune apa intr-o cratita,iar in mijloc, zaharul,avand grija ca acesta sa nu atinga peretii vasului. Se lasa sa fiarba siropul cam 12 minute. Pentru a verifica daca e gata,se picura din sirop intr-un pahar cu apa rece,iar daca se formeaza bilute mici pe fundul paharului inseamna ca e gata.Se ia de pe foc,se pune energizantul. Scoatem vasul de la frigider, turnam siropul si il mixam pana cand acesta se va albi.

Taiem blatul in doua. Insiropam prima parte,punem crema(pastram 3 linguri de crema intr-un bol) si acoperim cu cealalta parte din blat.Insiropam si cea de-a doua parte din blat. Punem prajitura la frigider cat sa se intareasca crema,apoi o scoatem si o taiem in cuburi, pe care le distantam. 

Fondantul il punem pe baie de aburi ca sa se inmoaie.adaugam si cacaoa,amestecam,iar daca e nevoie punem si 1-2 linguri de apa ca sa putem lucra cu el. Glasam fiecare cub cu cate o lingura de fondant.Lasam sa se intareasca , dupa care, cu ajutorul unui posh punem cate un mot de crema deasupra.

 

TIPS-URI

1

Sa distantati cuburile inainte de a le glasa cu fondant, pentru a nu se lipi!

2

Sunt mai bune a doua zi, dupa ce stau la frigider!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Amandine 299845
retete culinare - Amandine 299846
retete culinare - Amandine 299847
retete culinare - Amandine 299848
retete culinare - Amandine 299849
retete culinare - Amandine 299850
retete culinare - Amandine 299851
retete culinare - Amandine 299852

COMENTARII (65)

Geanina87 1

21.04.2014, 06:38

Siropul de la fondant trebuie tinut mai mult pe foc.Ma gandesc ca poate nu ai avut rabdare sa se formeze bulele in paharul cu apa.Eu am facut de 3 ori reteta si de fiecare data mi-a iesit fondantul.

ryta 1

21.04.2014, 08:22

Geanina87 1

21.04.2014, 19:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D