Amandine - reteta numarul 100

de Valclaudia in Prajituri, 7 Iul 2013 | 4562 vizualizari

 

Poftiti la amandine! (reteta nr.100)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 cana de faina
  • 1 pliculet praf de copt (stins intr-o lingurita de otet)
  • 3 linguri cacao

Crema:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 10 gr. gelatina
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 1 pachet margarina rama

Sirop de zahar ars:

  • 200 gr.zahar
  • 200 ml.apa
  • 1 sticlute esenta de rom

Sos de ciocolata:

  • 50 gr. zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri de cacao

Glazura:

  • 200 gr ciocolata menaj
  • 50 ml frisca lichida
  • bombonele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine - reteta numarul 100:

Prepararea blatului: separam albusurile de galbenusuri,impartim cantitatea de zahar alocata blatului in doua. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana zahar. In alt vas amestecam galbenusurile cu cealalta 1/2 cana de zahar pana cand amestecul isi dubleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de cacao si praful de copt stins.Incorporam succesiv albus batut si faina in amestecul de galbenusuri cu cacao si cand am incorporat tot materialul turnam aceasta compozitie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor si coacem la temperatura medie. Facem testul cu scobitoarea si lasam blatul la racit (Eu fac in general blaturile cu o zi inainte)

Prepararea siropului de zahar ars: punem zaharul intr-o craticioara la foc mic. Avem grija sa nu se arda, trebuie sa aiba nuanta bej- maro, sa nu devina amarui. Adaugam cu foarte mare atentie apa si esenta si lasam la racit.

Prepararea cremei: Ouale se bat cu zaharul pe baie de aburi. Cand incepe sa devina crema consistenta adaugam ciocolata si continuam sa amestecam cu telul pana la incorporarea acesteia. Lasam crema sa se raceasca.

Hidratam gelatina cu 100 ml apa rece. Inainte de adaugarea acesteia in crema trebuie sa o incalzim putin (atentie, nu se fierbe!) si o lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei.

Intr-un vas separat mixam margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei si incorporam putin cate putin crema de oua in margarina. Se adauga gelatina in fir subtire. Mixam pana obtinem consistenta dorita la crema si o dam la rece.

Prepararea sosului de ciocolata: Punem un vas pe foc in care adaugam frisca lichida, zahar si cacao. Amestecam si lasam sa se raceasca.

Asamblarea: Taiem blatul in doua, il insiropam foarte bine pe ambele parti, ungem una dintre foi cu 80% din crema si asezam cu grija cealalta foaie peste crema.

Taiem marginile prajiturii si portionam amandinele.Le asezam intai pe hartiute (de briose) apoi pe un platou.

Ungem amandinele cu sos de ciocolata,apoi cu glazura si decoram cu bombonele,tot de ciocolata. La final le punem cate un mot din crema lasata deoparte si servim.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Amandine - reteta numarul 100-0
Amandine - reteta numarul 100-1
Amandine - reteta numarul 100-2
Amandine - reteta numarul 100-3
Amandine - reteta numarul 100-4
Amandine - reteta numarul 100-5
Amandine - reteta numarul 100-6
Amandine - reteta numarul 100-7
Amandine - reteta numarul 100-8
Amandine - reteta numarul 100-9
Amandine - reteta numarul 100-10
Amandine - reteta numarul 100-11
Amandine - reteta numarul 100-12
Amandine - reteta numarul 100-13
Amandine - reteta numarul 100-14
Amandine - reteta numarul 100-15
Amandine - reteta numarul 100-16
Amandine - reteta numarul 100-17

COMENTARII (18)

iri_iri

iri_iri 1

07.07.2013, 15:40

daca reteta 100 arata asa bine ma gandesc cum va arata cea 150....felicitari!

Lau

Lau 1

07.07.2013, 16:30

Sim0na

Sim0na 1

08.07.2013, 12:38

Una din prajiturile mele preferate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24