Amestec pentru ciorbe

de Constelatialeu in Conserve, 3 Oct 2016 | 7273 vizualizari

 

Va zic de la bun inceput, ca sa nu mai avem ''reclamatii'', cantitatile sunt pentru un familion mare, mama are 4 fete, asa ca  puteti sa micsorati cantitatile, ca e doar matematica simpla.....nu analitica sau geometrie-n spatiu....Am fost in vizita de lucru si am prestat impreuna cu mama activitati de toamna.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg morcov curatat si ras
  • 3 kg telina curatat si rasa
  • 1,5 kg pastarnac curatat si ras
  • 1,5 kg patrunjel curatat si ras
  • 3 kg ardei, rosu, galben
  • frunze de patrunjel cca 1/2 kg
  • 2 kg sare grunjoasa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amestec pentru ciorbe:

E destul de multa munca, migaloasa, dar la iarna nu dai din colt in colt ca n-ai ce pune in ciorba. Ne apucam si curatam legumele, apoi le dam prin razatoare ( daca ai un robot care sa le scoata ca si rase, te-ai scos,nu mai muncesti asa mult), ardeiul il taiem cubulete marunte. Toate legumele le punem intr-un lighean incapator si amestecam bine, adaugam si patrunjelul frunze tocat si sarea , omogenizam si lasam pana a doua zi, sa-si lase zeama. A doua zi punem amestecul in sticle cu gatul larg sau in borcane de 800 de grame. Presam foarte bine pana iese zeama deasupra , atentie nu stoarcem amestecul,sa nu ramana aer in sticla, deasupra mai presaram un pic  de sare. Astupam sticlele cu capac si le depozitam, in camara, beci, fiecare ce are. Cand folosim amestecul la ciorbe il punem intr-o strecuratoare si-l trecem prin jet de apa sa mai eliminam din sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amestec pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

04.10.2016, 21:54

, mie nu mi se par prea mari cantitățile sunt normale , chiar dacă nu am fete ) Chiar m-ai pus pe gânduri, deși am zis că numai pun nimic la borcane în toamna asta

Valclaudia 1

05.10.2016, 06:49

ce bun o fi la iarna Si mie imi prepara mama :">

anca_rm 1

05.10.2016, 09:51

ce harnica esti , ati umplut camara . Si la noi se fac cantitati ,,industriale,, pentru iarna

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume pentru ciorbe