"Amintiri din copilarie" - Aperitive cu aroma de aniversare

de klausenburger_adica Lacrima in Aperitive / Garnituri, 10 Aug 2009 | 10865 vizualizari

 

Cine n-a trait macar o data pe pielea lui zicala: "ai grija ce-ti doresti pentru ca s-ar putea sa ti se implineasca", nu stie cum e sa tresari undeva in sufletul tau la intalnirea cu maria-sa Viata. Ca Ea, Viata ne asculta, se joaca, uneori ne trage de urechi, alteori picura dorinte implinite e o chestiune deja dovedita. Si cine n-a fost macar o data in viata lui mare actor in jocul Ei? Intr-o zi am intalnit tragedia si intr-o alta zi mi-am dorit senin ca locul acela dureros din sufletul si viata mea sa fie umplut. Intr-o buna zi, cand deja uitasem ce mi-am dorit, viata a zambit, s-a jucat un pic si am primit ce-am cerut intr-un mod mai putin asteptat. Atat de putin asteptat ca si acum, dupa aproape 10 ani de la acel moment ma minunez de creativitatea ei, a Vietii. Si cum orice aniversare se lasa cu tort si mancare, iata aici un platou numai bun de pus pe masa.

 

INGREDIENTE

  • 18 rosii cherry
  • Salata de vinete
  • 200 gr salam uscat si condimentat
  • 200 gr carnaciori de bere
  • 12 panini "on the go" sai chifle
  • 100 gr pepene galben
  • 5 ardei copti si marinati
  • 100 gr branza telemea sau Feta
  • patrunjel verde maruntit, boia, mac
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Amintiri din copilarie" - Aperitive cu aroma de aniversare:

  1. Preparati panini "on the go" dupa reteta din Bucataras.ro, sau cumparati chifle gata facute, cu conditia sa aiba dimensiuni medii si sectionati-le la jumatate, fara a desprinde cele doua bucati de chifla;
  2. crapati fiecare carnacior de bere in patru la fiecare capat si puneti-i la microunde pentru 5 minunte, la putere maxima, sau prajiti-i intr-o tigaie cu putin ulei si apa (sunt gata atunci cand capetele crestate se deschid ca intr-o forma de floare);
  3. coaceti 5 ardei, curatati-i de pielite si marinati-i intr-o vinegreta de sare, ulei, zahar si otet, dupa gust; rupeti fasii din ardeii copti si asezat-i in interiorul chiflelor
  4. taiati branza in cubulete si tavaliti cubuletele prin boia, mac, verdeata si infgeti-le alaturi de o maslina in chifla umpluta cu ardeiul copt;
  5. spalati rosioarele Cherry si taiati-le un capacel, fara a-l desprinde de rosie; goliti-le de continut si umpleti cu salata de vinete;
  6. pe platou asezati chiflele umplute, un rand de carnaciorii de bere, un rand de feliute de salam picant peste care asezati bucatele de pepene galben, un rand de rosioare umplute intre felii de salam picat si terminati cu un nou rand de chifle umplute; presarati masline printre bunatatile de pe platou.
 

TIPS-URI

1

Pentru un gust mai bogat, preparati salata de ardei copti cu o zi inainte si lasati-i la  marinat intr-un recipient bine inchis, la rece;

2

numarul de chifle si rosii variaza in functie de cate persoane vor servi din platou, dar nu trebuie sa fie mai mic de 2 bucati/persoana.

RETETA IN IMAGINI

"Amintiri din copilarie" - Aperitive cu aroma de aniversare-0
"Amintiri din copilarie" - Aperitive cu aroma de aniversare-1

COMENTARII (7)

klausenburger_adica Lacrima

klausenburger_adica Lacrima 1

11.08.2009, 10:45

sar'mana Bucataras scrisul e un dar pe care Viata mi l-a facut. e o bucurie pentru mine, o bucurie pe care sper sa reusesc s-o impartasesc bine.

hehe... carnaciorii ar merge bine acum cu o berica rece, mmm?

Bucataras

Bucataras 1

11.08.2009, 22:55

imi place clujul mult de tot, dar e cam departe de bucuresti :(

klausenburger_adica Lacrima

klausenburger_adica Lacrima 1

11.08.2009, 23:42

ai grija ce-ti doreeesti ))))) nu e oras urat, dar pana la urma si frumosul vrem sa-l schimbam noi oamenii, asa ciudati suntem pe alocuri

nu e departe daca vii cu avionu' ... ca pe sosea....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!