Aperitiv briose cu salam, mazare, porumb si morcov

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2017 | 3246 vizualizari

 

M-am inspirat dintr-o carte pentru reteta. Briosele au fost tare bune si cred ca mergea sa pun legume mai multe, chiar si in cantitate dubla.

 

INGREDIENTE

  • 100 g mazare, porumb si morcov congelate + circa 400 ml apa pentru fierberea lor
  • 100 ml apa
  • sare
  • 200 g salam banatean
  • 1 ou
  • 50 g unt topit
  • 200 g smantana
  • 250 g faina
  • jumatate de plic de praf de copt (5 g)
  • 1 lingurita de otet
  • 1/2 lingurita de boia de ardei dulce
  • putin maghiran uscat
  • putin cimbru uscat
  • seminte de susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu salam, mazare, porumb si morcov:

Mazarea, porumbul si morcovul se clatesc cu apa rece si se pun la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Se fierb 10-15 minute.

Salamul se taie cubulete, se prajeste, dupa care se da deoparte pe un servetel absorbant.

Se mixeaza oul cu un praf de sare. Se adauga untul topit, smantana, 100 ml apa rece, faina, praful de copt stins cu o lingurita de otet si se omogenizeaza. Se incorporeaza salamul, 3/4 din legumele scurse de apa, boiaua de ardei, maghiranul si cimbrul. 

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava pentru briose cu ulei si se asaza hartiute de briose, dupa care se pune aluatul, lasand un sfert din hartiuta liber, pentru ca briosele sa creasca. (Acest tip de aluat s-a lipit de hartiute si de aceea este bine sa folositi niste forme din silicon in loc. Desi, cred ca am uitat sa ung tava, nu cred ca are importanta pentru ca s-a mai intamplat la alte briose sa o ung si tot sa se lipeasca.)

Se decoreaza briosele cu legumele ramase si cu seminte de susan, dupa care se introduce tava la cuptor, pana cand briosele se rumenesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu salam, mazare, porumb si morcov" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute(golurile spaniei)