Aperitiv cosulete de primavara

de anuta in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2019 | 1863 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie".
Cosulete delicioase pentru zile frumoase de primavara!

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta
  • 100 g mazare prefiarta
  • 100 g fasole pastai(galbena si verde)
  • un ardei
  • 2 cepe mari rosii
  • o lingurita de peperoncino
  • ulei de masline
  • sare
  • amestec de condimente
  • oua de prepelita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cosulete de primavara:

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm.

Se curata ceapa si se taie julien, apoi incingem un strop de ulei de masline si calim ceapa cu ardeiul curatat si taiat cubulete, adaugam mazarea si fasolea, saram si condimentam si adaugam si un pic de apa. Lasam sa fiarba inabusit si cand s-a evaporat toata zeama, lasam sa se caleasca totul bine, adaugam si peperoncino si dam tigaia deoparte sa se raceasca un pic.

Asezam patratele de foi de placinta intr-o forma de briose astfel incat sa formam un cosulet cu mai multe colturi si suprapunem minim 4 patrate in care vom pune umplutura de legume calite, vom sparge cate un ou de prepelita si vom da la cuptor cca 15-20 minute, la foc domol, pana se rumenesc cosuletele frumos si oul capata crusta. Se mananca ca si aperitive calde dar si reci, sunt delicioase!  

     Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cosulete de primavara" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Platou cu branzeturi