Aperitiv cu verdețuri de primăvară

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2014 | 1925 vizualizari

 

Un ceva delicios și gustos! ;) N-am avut inspirație pentru o denumire specială;) Cert este că a fost vedeta aniversării ;)

 

INGREDIENTE

  • urzici cca. 500 g,
  • ceapă verde 6 fire,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • usturoi verde 4 bucăți,
  • pesmet,
  • făină albă de grâu,
  • ou de gâscă 1 bucată,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • cașcaval ras. cca 50 g.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu verdețuri de primăvară:

Urzicile se curăță sub jet de apă rece, apoi se opăresc în multă apă clocotită cu puțină sare. Se strecoară și se lasă la răcit. Între timp ceapa, usturoiul, ardeiul kapia curățate, spălete și tocate mărunt, se călesc în puțin ulei de măsline, într-un vas wok, la foc mic. După ce s-au înmuiat legumele, se adaugă urzicile, tocate mărunt, se asezonează de sare piper. Oul de gâscă se bate bine cu 2-3 linguri de făină și 2 linguri de pesmet, apoi se adaugă peste amestecul de verdețuri, se înglobează ușor pentru a se îmbina gusturile, apoi vasul se introduce la cuptor, la foc mediu ptr cca. 30 de minute. După ce a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor, se presară cașcaval ras și se pune din nou la cuptor, atenție, fără foc ;) Spor și poftă bună! 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Aperitiv cu verdețuri de primăvară-0
Aperitiv cu verdețuri de primăvară-1
Aperitiv cu verdețuri de primăvară-2
Aperitiv cu verdețuri de primăvară-3
Aperitiv cu verdețuri de primăvară-4
Aperitiv cu verdețuri de primăvară-5
Aperitiv cu verdețuri de primăvară-6
Aperitiv cu verdețuri de primăvară-7
Aperitiv cu verdețuri de primăvară-8
Aperitiv cu verdețuri de primăvară-9
Aperitiv cu verdețuri de primăvară-10
Aperitiv cu verdețuri de primăvară-11
Aperitiv cu verdețuri de primăvară-12

COMENTARII (25)

anca_rm

anca_rm 1

19.03.2014, 08:54

simona72

simona72 1

19.03.2014, 15:38

tare buna!

laura_n

laura_n 1

21.03.2014, 16:51

cat de fain arata =d
> si ce ma enerveaza pulul ala ca iar nu pot citi introducerile ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!