Aperitiv omleta cu verdeturi de primavara

de Adi in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2019 | 3795 vizualizari

 

Zilele acestea am servit la mic dejun omleta cu verdeturi de primavara, tare gustoase si frumos colorate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o portie:
  • 3 oua medii
  • sare
  • piper
  • 1 lingura smantana
  • 100 gr frunze de spanac
  • 1/2 legatura leurda
  • 1-2 fire ceapa verde
  • 1 lingura ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu verdeturi de primavara:

Mai intai oparim spanacul in apa clocotita, in care adaugam si putina sare, dar si putin bicarbonat de sodiu, pentru a se pastra culoarea verde a frunzelor. Nu punem decat un varf de cutit cu bicarbonat, insa este optional. 

Scurgem bine frunzele de spanac si le tocam marunt. 

Tocam marunt si ceapa verde si leurda, spalate si scurse.

Amestecam ouale cu un praf de sare si unul de piper, apoi adaugam smantana si omogenizam compozitia.

Incingem tigaia bine unsa cu ulei si adaugam pe rand: ceapa verde, leurda si spanacul.

Le amestecăm pentru cateva secunde, apoi turnam peste ele compozitia de oua cu smantana.

Lasam omleta sa se rumeneasca bine pe prima parte, apoi o intoarcem si o rumenim si pe a doua parte. Folosim o spatula mai lata pentru a reusi intoarcerea ompletei fara a o rupe.

Servim omleta cu legume proaspete, cu branzeturi, cu iaurt, sau cum doreste fiecare. 

TIPS-URI

1

Se mai pot adauga si ardei proaspeti in omleta, pentru un plus de gust si culoare.

2

Daca folosim baby spanac, nu mai este necesara oparirea acestuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu verdeturi de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza