Aperitiv pogaci cu jumeri

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2019 | 3764 vizualizari

 

Aveam niste jumeri care nu prea se mancau si am zis ok, nu-i nimic, o sa le stea foarte bine in niste pogaci. Au iesit grozav de bune, pentru pachetul la scoala sau serviciu langa un iaurt sunt perfecte. Ca sa nu mai zic ca sunt bune de servit si langa o bere ... :D
Am presarat deasupra lor seminte de chimen, de susan, chimen macinat si fulgi de chilli ca sa impac toate gusturile. Din cantitatile date mi-au iesit 80 de bucati.

 

INGREDIENTE

  • 400 g jumeri
  • sare, piper, boia iute dupa gust
  • 800 g faina
  • 2 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • ~500 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lg untura
  • 1 ou pentru uns
  • seminte de chimen
  • seminte de susan
  • chimen macinat
  • fulgi de chilli
Portii: 80
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pogaci cu jumeri:

Jumerile se dau prin masina de tocat apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia iute dupa gust. Se imparte in 3 parti egale si se lasa la temperatura camerei.

Intr-un bol se pune faina iar pe margine se presara sarea. Se incalzesc usor 150 ml lapte, se adauga zaharul si vreo 2 lg de faina apoi se pune drojdia. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze. Se toarna amestecul peste faina, se pun ouale batute si untura. Restul de lapte se incalzeste usor.

Se amesteca compozitia si in functie de cum cere aluatul, se toarna lapte putin cate putin. Dupa ce se obtine un aluat ce se poate framanta, se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta cu mana cca 10 minute. Se lasa pe masa la dospit jumatate de ora, acoperit cu un prosop de bucatarie.

Se intinde aluatul in forma patrata cu o grosime de 4-5 mm. Se unge cu o parte din pasta de jumeri si se impacheteaza asa cum se vede din poze, o parte se indoaie spre dreapta, se acopera cu partea cealalta, apoi de sus se indoaie pana la jumate si se acopera cu restul. Se lasa pe masa, se acopera cu prosopul si se lasa la dospit 15 minute. Se intinde din nou, se unge cu partea a doua de pasta si se impatura la fel ca prima data. Se lasa din nou la dospit si se unge si impacheteaza din nou.

Dupa ce a dospit, se taie in doua aluatul pentru a lucra mai usor. Pe masa infainata se intinde aluatul in forma patrata si cu o grosime de 5 mm. Cu ajutorul unui pahar se decupeaza cerculete care se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se bate oul bine apoi se ung cerculetele. Deasupra se presara seminte de chimen, chimen macinat, seminte de susan sau fulgi chilli. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute sau se urmaresc pana se rumenesc frumos, avand grija sa nu se arda.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Bucatile de aluat ramase in urma decuparii cerculetelor se aduna la un loc, se framanta usor si se formeaza cerculete care se pun si ele la copt.

2

Eu am sarit peste a treia etapa a unsului cu pasta de jumeri, deoarece a fost mancata pe paine. :D Daca doriti, puteti sa ungeti aluatul doar de 2 ori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pogaci cu jumeri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

22.02.2019, 20:51

Va multumesc pentru aprecieir!

dantes 1

24.02.2019, 08:45

Bune!

mihaelar63 1

07.03.2019, 00:16

Mirela ma omori . Am sa am la noapte vise erotico-culinare cu straturi de pogacele ))

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Jumeri pasta