Aperitiv rulouri umplute cu branza

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 2 Oct 2017 | 4223 vizualizari

 

Pentru că mi-au rămas cam 200 de grame de aluat de foietaj de la un preparat dulce, m-am gândit să fac niște cornete aperitiv, umplute cu brânză. Și cum nu aveam cornetele din metal la îndemână, m-am folosit de niște cornete artizanale, pe care le-am făcut din hârtie de aluminiu.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 16 cornete umplute cu brânză.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame aluat de foietaj
  • 2 ouă
  • 4 linguri de brânză de vaci bine scursă
  • 2 linguri de smântână grasă
  • 25 grame unt
  • sare
  • piper
  • mărar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulouri umplute cu branza:

Cele două ouă se fierb tari, se decojesc și se rețin doar gălbenușurile.

Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin.

Se decongelează aluatul de foietaj și se întinde cu sucitorul, pentru a se subția, cam de 1-1,5 milimetri grosime. Se taie aluatul în fâșii înguste de maxim 2 cm și lungi de aproximativ 20 cm. 

Se ia fiecare fâșie și se rulează pe cornetul metalic, suprapunându-se puțin marginile. Dacă nu aveți cornete, puteți să le fabricați din folie de aluminiu. Se pun cornetele într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt.

Se dă tava la foc iute, în cuptorul încălzit în prealabil. Când cornetele s-au rumenit frumos, se scot din cuptor și se lasă la răcit, după care se scot din forme, cu grijă, ca să nu se sfărâme.

Între timp se pregătește crema de brânză. Cele două gălbenușuri se pasează fin și se mixează cu untul, scos din timp din frigider, ca să fie moale și ușor de prelucrat.

 Se adaugă: brânza de vaci, smântâna, sarea, piperul și mărarul. Se mixează bine, iar crema rezultată se pune într-un șpriț cu care se umplu cornetele, după care se decorează, după preferință.

TIPS-URI

1

Aluatul de foietaj trebuie să fie subțiat, ca să nu se umfle prea tare. Eventual, puteți să-l și înțepați cu furculița, pe partea care va fi în interiorul cornetului.

2

Scoateți untul din timp din frigider, ca să fie moale și ușor de prelucrat.

3

Dacă aveți cornete din metal, puteți să le puneți la verticală în tavă, dar dacă folosiți cornete artizanale, atunci va trebui să le puneți la orizontală și să aveți grijă să le întoarceți, în tavă, la cuptor, pentru a se rumeni frumos pe toate fețele.

4

Nu scoateți formele din cornete, decât după ce s-au răcorit și aveți grijă cum le manevrați, ca să nu le sfărâmați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane