Aperitiv placinta cu dovlecei si urda

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 19 Aug 2017 | 5272 vizualizari

 

De cand este plina piata de dovlecei, am profitat si am facut foarte multe preparate cu ei. Sotul chiar ma intreba, oare mai au multi dovlecei vanzatorii din piata, ca as fi in stare sa ii iau eu pe toti 😂😂😂. Imi place sa profit de legumele de sezon, ca sunt mai gustoase si mai ieftine decat iarna. Sa ne facem acum toate poftele.

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta
  • 800 gr dovlecei
  • 400 gr urda
  • 50 gr cascaval
  • 1 lingura parmezan ras
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 2 cepe verzi
  • 2-3 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • 2 linguri ulei + pentru uns foile
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu dovlecei si urda:

Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel si le taiem capetele. Ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei, dovleceii pe care ii stoarcem bine intre maini inainte, putina sare si piper.
Ii inabusim cateva minute, pana scade tot lichidul. Dam tigaia deoparte, lasam dovleceii sa se racoreasca.
Ceapa verde o taiem rondele, patrunjelul il tocam marunt.
Cascavalul il dam pe razatoarea mare.
Intr-un bol, amestecam urda cu ouale, apoi incorporam cascavalul, parmezanul, ceapa verde si patrunjelul. Le amestecam bine, apoi adaugam dovleceii si amestecam. La final presaram sare, piper si ierburile de provence.

Luam 3 foi de placinta, le ungem cu ulei si le asezam una peste alta.
Le punem intr-o tava de 20/22 cm, tapetata cu hartie. Turnam umplutura cu branza si dovlecei, o nivelam.
Ungem si celelalte 3 foi cu ulei, le asezam una peste alta, apoi le punem peste umplutura.
Batem un ou spuma, il turnam deasupra.
Introducem placinta in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana se rumeneste deasupra si este bine patrunsa.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin sa se racoreasca, apoi o portionam.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu dovlecei si urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

20.08.2017, 19:40

Cred ca mi-ar placea placinta asta, mai ales ca nu are marar!

Adi 1

20.08.2017, 21:57

Foarte buna!

Rocsi 1

24.08.2017, 10:09

Va multumesc mult pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sufleu cu ficatei