Aperitiv tarta cu spanac si oua

de DianaYonela_95 in Aperitive / Garnituri, 6 Noi 2017 | 3654 vizualizari

 

Tarta si placinta rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 50 ml apa
  • Umplutura:
  • 300 g spanac
  • sare
  • 2 linguri smantana
  • 200 g cascaval
  • 3-4 oua, depinde de tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu spanac si oua:

Pentru aluat: pui faina intr-un bol, faci o adancitura in mijloc, incorporezi untul, galbenusul, sarea si apa. Invelesti aluatul in folie si dai la frigider pentru o ora.

Speli spanacul si il oparesti 2 -3 minute, in apa clocotita. Îl scurgi si toci marunt, amesteci cu sare si piper.

Separat, amesteci ouale cu smantana si 50 g cascaval. Pastrezi restul de cascaval pentru presarat deasupra.

Pe o planseta intinzi aluatul si asezi intr-o tava tapetata, acoperi si marginile formei. Îl intepi cu furculita si pui umplutura. Dam la cuptor. Inainte sa se rumeneasca, scoatem tarta si presaram cascavalul si punem pe deasupra ouale intregi. Dam la cuptor pana se fac ouale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu spanac si oua" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu branza