Ardei copt la borcan

de Andra_Constantinescu in Conserve, 17 Oct 2016 | 628 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la Ksenya.

 

INGREDIENTE

  • 1100 g ardei Kapia copt, curatat de coaja si seminte;
  • 3 linguri sare grunjoasa;
  • 4 linguri ulei.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copt la borcan:

Ardeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se curata mai usor, se acopera cu un capac si dupa 15-20 de minute se poate curata si spala), curatat de coaja si seminte, se rupe in fasii mici.

Se pune putina sare grunjoasa pe fundul borcanului, apoi se adauga cateva fasii de ardei copt, putina sare si tot asa pana cand se umple borcanul, iar deasupra trebuie sa fie sare. Au rezultat 4 borcane de circa 400 g.

Se incalzesc cele 4 linguri de ulei (nu va faceti griji ca este prea putin pentru ca isi mareste volumul, astfel ca din 4 linguri s-au facut 12 linguri) - puteti sa-l testati cu o frimitura de paine si inseamna ca este gata atunci cand incepe sa o prajeasca. Se lasa sa se racoreasca circa jumatate de minut, apoi se pune in mod egal peste ardei. Se infileteaza capacele la borcane, se pun intr-o cratita pe fundul careia a fost asezat un prosop, se umple cratita cu apa pana aproape de gura borcanelor si se pune la foc, tinand-o 30-40 de minute de cand incepe sa fiarba. Se lasa borcanele sa se raceasca in apa respectiva, apoi se pot depozita.

Ardeiul copt se poate folosi la salate, aperitive, sosuri etc. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ardei copt la borcan 459911
retete culinare - Ardei copt la borcan 459912
retete culinare - Ardei copt la borcan 459913
retete culinare - Ardei copt la borcan 459914
retete culinare - Ardei copt la borcan 459915
retete culinare - Ardei copt la borcan 459916

COMENTARII (21)

Ksenya 1

21.10.2016, 10:09

oooo! Ce bine arata! Multumesc Andra pentru testare si incredere! Ma bucur ca am fost de folos!

Andra_Constantinescu 1

21.10.2016, 13:53

Mulțumesc, dragilor!

Andra_Constantinescu 1

21.10.2016, 13:54

Cu mare drag, Ksenya, stii ca am mai testat de la tine. Multumesc mult pentru retete!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S