Ardei grasi si kapia copti la borcan

de Rocsi in Conserve, 1 Sep 2012 | 6165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei grasi si kapia
  • 1 lingura sare mare
  • 2 aspirine
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei grasi si kapia copti la borcan:

Ardeii si kapia ii coacem pe un grill, o tabla sau in cuptor, depinde ce aveti la indemana.
Nu ii coaceti foarte tare ca vor rupe bucatele la curatat.
Ii punem intr-o oala imediat ce ii coacem si ii acoperim cu un capac.
Lasam sa stea asa macar jumatate de ora pentru a se inmuia coja.
Incepem sa ii decojim, apoi scoatem cotorul si toate semintele.
Daca treceti mana pe sub apa, apoi va stergeti cu un servet pentru a nu stropi cu apa ardeii deoarece se zice ca nu stau pe iarna.
Zeama lasata de ardei o trecem printr-o strecuratoare.
Asezam ardeii curati de pielita si seminte in borcane de 800 de grame, care au fost spalate mai din timp cu apa fierbinte si uscate apoi.
Sarea o amestecam bine cu zeama si o turnam in borcane.
Deasupra fiecaruia punem cate jumatate de aspirina pisata.
Inchidem bine capacele si invelim borcanele in hartie.
Le asezam intr-o cratita, punem apa pe trei sferturi si le acoperim cu un prosop de bucatarie.
Le asezam pe foc si din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam fix 20 de minute.
Fierbinti le scoatem din cratita si le invelim intr-o patura pana a 2 a zi cand se racesc.
Le punem in loc racoros pentru a se pastra bine pana la iarna.
Din aceasta cantitate mi-a iesit 4 borcane de 800 de grame.

 

COMENTARII (38)

Rocsi 1

02.09.2012, 19:51

Bianca

Alexandra Burz 1

26.08.2014, 10:47

O sa o incerc si eu

Rocsi 1

29.08.2014, 20:36

Alexandra eu asa pun de 3 ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21