Ardei umpluti

de Maria68 in Pui, 9 Apr 2012 | 1343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-1000gr. carne tocata(porc,vita,pui) piept pui
  • 10-20 ardei
  • 200-300 gr orez
  • ceapa verde sau 1 ceapa uscata
  • sare,piper,
  • rosii sau bulion
  • patrunjel si marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Fiecarui ardei i se taie un capacel si i se scoate cotorul impreune cu semintele, se spala bine, se lasa la scurs,intorcandu-l cugura in jos.

Apoi se pregateste umplutura.Carnea(eu am folosit piept de pui tocat, pt, Andrada) se amesteca cu orezul,ceapa verde sau uscata taiata marunt,rosiile sau bulionul,verdeata taiata marunt, sare ,piper dupa gust.

Ardeii se umplu cu aceasta compozitie care trebuie impinsa bine inspre varf, pt. ca ardeii sa nu-si p[iarda forma lor la fiert(dar nici prea tare, ca sa nu crape la varf). Gura ardeilor se trece usor prin faina. Ardeii se aseaza intr-o cratita cu gura in sus, fie gura la gura ,pentru a nu se impastia umplutura.

Peste ei se toarna apa clocotita si se pune cratita la foc potrivit sa fiarba. Daca doriti se mai poate adauga la zeama in timp ce fierb bulion sau rosii taiate marunt.


 

 

 

TIPS-URI

1

Facultativ se poate adauga smantana(noua ne place f.f. mult cu smantana)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ardei umpluti 156874
retete culinare - Ardei umpluti 156875
retete culinare - Ardei umpluti 156876

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

10.04.2012, 11:55

imi plac

Maria68 1

10.04.2012, 13:26

Va multumesc pentru aprecieri

cocolina 1

16.04.2012, 17:47

Imi plac foarte mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D