Ardei umpluti

de simona72 in Porc, 16 Oct 2013 | 5247 vizualizari

 

Am zis sa-i fac, ca trece toamna cu toate bunatatile ei si eu nu am apucat sa-i gatesc macar odata...sunt satiosi si satura barbatii din familia mea...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei gras mici
  • 800 gr pulpa de porc
  • 400-500 gr ciuperci champinion
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cescuta orez
  • pt sos:
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 cutie suc de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 foi de dafin
  • pt servit: smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Ardeii grasi ii alegem pe cei mai micuti, ii spalam, le taiem un capac la cotor, scoatem semintele si ii pregatim pt umplut.

Carnea se spala, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau robotul de bucatarie. Ceapa se taie marunt, se caleste in putin ulei de masline, se adauga ciupercile taiate marunt. Se lasa pe aragaz la foc iute pana scade zeama lasata de ciuperci. Se adauga peste carnea tocata, sare si piper dupa gust, oul, patrunjelul tocat fin, orezul spalat in mai multe ape. Se amesteca compozitia, se potriveste de gust si se umplu ardeii.

Pentru sos: ceapa se taie marunt, ardeiul se taie julien, morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun toate legumele taiate in vasul in care vrem sa facem ardeii, adaugam si sucul de rosii, sare si piper dupa gust, foile de dafin, patrunjelul tocat marunt. Se adauga ardeii umpluti si 1-2 cani de apa, atat cat este nevoie pt a fierbe ardeii in sos. Se acopera vasul cu capac si se da la cuptorul incins la 160 grade pt o ora si 30 minute.

Serviti calzi cu smantana deasupra.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

se pot face si pe ochiul aragazului la fel de bine (eu am folosit o oala de pamant ce necesita temperatura mai mica si timp mai mult)

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti-0
Ardei umpluti-1
Ardei umpluti-2
Ardei umpluti-3
Ardei umpluti-4
Ardei umpluti-5
Ardei umpluti-6
Ardei umpluti-7
Ardei umpluti-8
Ardei umpluti-9

COMENTARII (29)

Sylvia

Sylvia 1

17.10.2013, 17:15

asta fac si eu in we f bun

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:05

foarte gustosi

simona72

simona72 1

18.01.2014, 12:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!