Ardei umpluti cu carne de porc

de babi5 in Porc, 15 Iun 2013 | 1073 vizualizari

 

Pe linga ciorba de perisoare am zis ca merg si ardeii umpluti, asa ca am purces la treaba

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne macinata
  • 350 gr orez
  • 5 cepe
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • piper
  • sare
  • boia dulce
  • vegeta
  • 24 ardei (cca. 2 kg)
  • bulion (eu am folosit de-al meu )
  • putin cimbru
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de porc:

Am curatat ceapa, am tocat-o, apoi am pus-o intr-o tigaie impreuna cu uleiul la calit. Am adaugat piperul si boiaua.

Intr-un castron am pus carnea macinata, am adaugat orezul bine spalat in prealabil, ceapa calita si mararul tocat. Am amestecat compozitia bine si am umplut ardeii care i-am curatat inainte si i-am spalat bine.

I-am asezat intr-o oala, apoi i-am pus la fiert. Inainte cu zece minute de a se termina am adaugat  bulionul. De obicei la ardeii umpluti se face sos de bulion, eu am optat sa-l adaug asa simplu.

 

TIPS-URI

1

Cine vrea poate sa faca sosul de bulion

2

Sau in loc de bulion se poate adauga conserva de rosii decojite sau rosii proaspete

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti cu carne de porc-0
Ardei umpluti cu carne de porc-1
Ardei umpluti cu carne de porc-2
Ardei umpluti cu carne de porc-3
Ardei umpluti cu carne de porc-4
Ardei umpluti cu carne de porc-5
Ardei umpluti cu carne de porc-6
Ardei umpluti cu carne de porc-7
Ardei umpluti cu carne de porc-8
Ardei umpluti cu carne de porc-9

COMENTARII (25)

babi5 1

15.06.2013, 18:44

Multumesc Merisor da sunt intradevar buni dar trebuie sa aleg in asa fel meniul incit sa poata minca si batrini mei ..te pup

Rocsi 1

15.06.2013, 20:39

Ce de bunatati ai pregatit

babi5 1

15.06.2013, 22:41

Multumesc Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41