Ardei umpluti cu orez si carne tocata

de Krystyan Trendy in Mancaruri cu carne, 30 Noi 2013 | 1449 vizualizari

 

Au iesit si vreo 10 sarmalute pe langa ardei ;)

 

INGREDIENTE

  • 16 ardei grasi
  • 1 kg carne tocata amestec porc si vita
  • 1 cana de orez2-3 linguri rosii tocate
  • 3 cepe
  • marar
  • piper boabe
  • sare
  • 100ml ulei
  • 2-3 rosii
  • Cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez si carne tocata:

Intai curatam ardeii de seminte : crestam fiecare ardei usor cu cutitul in jurul cotorului ,scoatem cotorul si semintele.Spalam ardeii cu apa rece si ii lasam putin la scurs.

Curatam ceapa ,o spalam,apoi o tocam marunt .

Orezul se alege,apoi se spala . 

Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi se adauga sare si marar( spalat si tocat marunt) .

Umplem ardeii cu compozitia pregatita si acoperim  fiecare ardei cu o felie de rosie.

Intr-un ceaun mai inalta uns cu ulei asezam ardeii.Punem apa cat sa acopere putin.

 Punem ceaunul in cuptor la foc potrivit .Cand sunt aproape gata ,se mai adauga rosiile tocate cubulete si putin cimbru .

Mai lasam 5-10 minute si ardeii sunt gata pentru a fi serviti.

 

TIPS-URI

1

Se pot servi si cu smantana ;)

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti cu orez si carne tocata-0
Ardei umpluti cu orez si carne tocata-1
Ardei umpluti cu orez si carne tocata-2
Ardei umpluti cu orez si carne tocata-3
Ardei umpluti cu orez si carne tocata-4
Ardei umpluti cu orez si carne tocata-5
Ardei umpluti cu orez si carne tocata-6

COMENTARII (14)

MIUTA

MIUTA 1

01.12.2013, 15:14

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

01.12.2013, 20:00

loredanaaa

loredanaaa 1

06.12.2013, 01:27

tare mult imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24