Ardei umpluti la cuptor

de Valclaudia in Porc, 17 Iul 2016 | 51800 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi de diferite culori
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceapa
  • sare, piper dupa gust
  • 2 oua de casa
  • 1 lingurita mix din boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • marar uscat
  • patrunjel uscat
  • 1 cutie rosii pasate
  • 3 linguri amidon din porumb
  • sare
  • busuioc uscat
  • 1 lingurita zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti la cuptor:

Spalam ardeii, apoi cu ajutorul unui cutitas indepartam cotorul, semintele si nervurile.

Carnea tocata o punem intr-un castron, adaugam ceapa tocata fin, sare si piper dupa gust, doua oua de casa, putin marar si patrunjel si orezul clatit intr-o sita sub jet de apa rece.

Amestecam toate aceste ingrediente, apoi umplem ardeii cu aceasta compozitie.

Asezam ardeii intr-o tava de inox incapatoare, punem 2 cani cu apa plata, foile de dafin, boabele de piper, acoperim tava cu staniol si dam apoi tava la cuptor la 180 grade pentru 100 minute.

Rosiile pasate le punem intr-un castron, adaugam sare dupa gust, 1 lingurita zahar brun, putin busuioc uscat, amestecam si formam un sos omogen. Adaugam si amidonul desfacut in putina apa rece.

Scoatem tava din cuptor, indepartam folia de staniol, peste apa in care au fiert ardeii turnam sosul preparat anterior, amestecam usor cu lingura, cu grija sa nu rupem ardeii care sunt fierti si se pot rupe usor, presaram putina verdeata si mai dam tava la cuptor pana se leaga sosul (cam 15-20 minute).

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

ava 1

12.08.2016, 06:27

Cu totul de acord cu comentariul scris de @ Tina 58!

mihaelar63 1

03.10.2016, 08:35

)) Este imbatabila aceasta Tina58. Oare ce nu se poate intelege ca suntem oameni nu roboti ,cu cele 5-6-7 simturi diferite . Avem preferinte , gusturi , creativitate culinara diferite . Cred ca un robot ar prepara milimetric si la gram o reteta setata din program . Farmecul prepararii este sa adugi, sa incerci , sa testezi gusturi si arome diferite .Uite aici stimabilo Tina un citat dintr-o revista culinara : ...
,, Ardeii sunt predispuşi pentru a fi umpluţi. După ce îi tai “capacul” nu mai ai nevoie de prea multă imaginaţie pentru a realiza că ardeiul se cere umplut. Aşa că nu este de mirare faptul că în mai toate bucătăriile lumii există câte un ardei umplut în fel şi chip, din Mexic şi până în Egipt.

Dacă, însă, facem referire strict la ardeii noştri umpluţi, aceştia îşi au originea în bucătăria levantină, de unde au umplut toată zona. Practic, toate bucătăriile regiunii au în patrimoniul gastronomic această reţetă, cu nuanţele specifice zonei. Turcii adaugă un strop de lămâie să taie din căldura verii, moldovenii – ai noştri şi ai lor – pun o lingură de mărar lângă tocătură, ardelenii – învăţaţi cu nărav de la unguri ca şi sârbii şi bosniacii – îi dau cu boia dulce, pentru gust şi culoare, în vreme ce grecii scapă o ramură de oregano – ca mai în orice – şi o frunză de mentă.

În rest carnea-i carne – musai vită pentru turci, porc pentru greci, porc sau amestecată cu vită pentru noi – orezul orez şi roşia roşie. Aşa că noi am luat ce-i mai bun din fiecare. Şi am făcut cea mai bună variantă. Garantat. Nu ocoliţi busuiocul, nu evitaţi vinul şi o să vedeţi ce va să iasă.
.... Si eu pun frunza de dafin si prepar la cuptor .
Nu scrie nicaieri ca nu-si prepara carnea tocata in casa . O fi vreo crima sa te duci la macelarie si sa-ti alegi o bucata de carne sa fie tocata in fata ta



...... cat despre Ava un alt cont fara activitate , probabil aceiasi marginita degustare .
..... iarta-ma Claudito nu m-am putut abtine

mihaelar63 1

03.10.2016, 08:44

Imi plac ardeii tai umpluti Si eu pun foaie de dafin si prepar la cuptor .Cu siguranta voi incerca si adugarea busuiocului

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale- reteta video