Aripioare cu sos de lamaie

de Miha in Pui, 8 Oct 2009 | 6095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g aripioare de pui
  • 1 lingura susan
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • rozmarin
  • Pentru sosul de lamaie:
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri smantana
  • zeama de la o lamaie
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu sos de lamaie:

Aripioarele curatate si spalate le condimentam dupa gust cu sare, piper si rozmarin.

Adaugam susanul si faina. Amestecam bine, astfel incat fiecare bucata de carne sa fie bine acoperita de faina. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cel putin o ora.

Intre timp se prepara sosul.

Faina o "desfacem" cu lapte si punem vasul pe foc, amestecand continuu. Adaugam si smantana si lasam pana incepe sa se lege. Potrivim gustul de sare si piper si lasam la racit.

Stoarcem lamaia, iar sucul obtinut il incalzim foarte putin,apoi il adaugam cate putin peste sos,amestecand energic.

Aripioarele le prajim in ulei bine incins pe ambele parti. Le scoatem pe un prosop absorbant, sa eliminam surplusul de grasime.

Se servesc cu cartofi natur si sosul de lamaie, presarat cu patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

PapaBun 1

14.10.2009, 15:49

Eu m-am invatat sa dau la o parte pielita de la aripioare, pulpe, etc. 90% din grasimea puiului/curcanului se afla in pielita.
Plus - daca faceai aripioarele la gratar, cred ca era si mai gustos - dupa preferintele mele.
Misto reteta, oricum.

Miha 1

14.10.2009, 19:18

Multumesc Cristi! Sincer, m-am gandit candva la ceea ce ai spus, dar probabil pentru ca nu stiu cum se face mi-a iesit intotdeauna prea uscata. Or asta e prea mult pentru dantura noastra de hodorogi si cea a copiilor fara dinti. Si avand in vedere ca nu gatesc "agresiv" pt organism si nu mai avem alte obiceiuri proaste in afara de ciocolata ....

PapaBun 1

14.10.2009, 19:39

Da, trebuie sa o marinezi un pic inainte si sa o tii un pic pe grill/gratar si atunci nu iese uscata de loc. Din contra - eu uram inainte pieptul de pui, iar in restaurantele din tara mereu am dat peste nenorociri.
Acum insa am invatat singur sa-mi prepar un piept de pui fabulos la gratar, marinat in ulei de masline, usturoi, soia. Realmente gustos, fraged si suculent.
Valabil si ptr pulpele de pui.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu unt si ierburi aromate