Aripioare de pui cu ceapa si sos de smantana

de trifadalia in Pui, 5 Noi 2018 | 4170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 bucati de aripioare de pui
  • 2 bucati ceapa
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia ardei dulce
  • 100 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 3 linguri de smantana
  • 1 lingura faina
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui cu ceapa si sos de smantana:

Aripioarele de pui le spalam, apoi le taiem pe fiecare incheietura, desfacandu-le bucati. Partea mica de la aripa( varful) se arunca, iar celelalte doua bucati se pastreaza pentru tocanita.

Ceapa se rade pe razatoarea mica, iar cea verde se taie bucati si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga boiaua de ardei dulce si aripioarele, se lasa pe foc 5 minute, apoi se acopera cu apa. Se lasa sa fiarba, cand sunt fierte, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Cand sunt fierte, se scot intr-un castron si se face sosul final astfel: intr-un bol se pune smantana, faina si se amesteca cu apa pana devine o pasta care se toarna peste sosul de pe carne pana devine un sos omogen in care se pune carnea pentru a-si lua din gust. Se servesc langa orice fel de garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui cu ceapa si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (7)

oanapl 1

05.11.2018, 23:17

Delicioase!

mirela0911 1

06.11.2018, 09:31

Ce bune sunt!

Ksenya 1

06.11.2018, 10:56

da ,sunt bune tare!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui super crispy