Aripioare KFC

de madi_marin in Pui, 4 Iul 2012 | 13222 vizualizari

 

Eu nu mănânc de obicei în oraş. Cu atât mai puţin de când sunt la dietă. Dar azi am avut de sărbătorit un mic eveniment şi m-am gândit să pregătesc nişte aripioare crocante şi picante pentru dragii mei musafiri. Cu ocazia asta am testat un condiment adus de o prietena de-a mea din Turcia.Sunt delicioase şi se fac şi foarte uşor şi zic eu că merită decât să le cumpărăm gata preparate. Încercaţi şi voi reţeta!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg aripioare de pui
  • fulgi de porumb
  • condiment picant
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • făină
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare KFC:

Aripioarele se curăţă, se spală, se taie în jumătăţi şi se şterg de apă. Se ung cu puţin ulei, se presara cu sare şi piper şi se pun în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt şi unsă şi ea cu un pic de ulei. Se prăjesc la foc potrivit pe toate părţile. Se scot la răcit.

Ouăle se bat ca pentru omletă şi se amestecă cu puţină sare şi puţină făină. Aripioarele prăjite se dau întâi prin făină , apoi prin ou bătut şi la final prin fulgii mărunţiţi amestecaţi cu sare şi condiment picant. Se pun la prăjit în ulei încins pentru câteva minute. Se scot pe şervete de hârtie.

Se servesc ca atare sau cu sos şi garnitură la alegere.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Aripioare KFC-0
Aripioare KFC-1

COMENTARII (39)

VioletaElena 1

02.07.2014, 14:29

cum adica...." se pun în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt şi unsă şi ea cu un pic de ulei. Se prăjesc la foc potrivit pe toate părţile"...Pai ori se prajesc ori se baga la cuptor ???

Ina 1

02.07.2014, 14:43

Violeta, atata timp cat exista grasime si in tava , este corecta formularea din descriere
"Prajirea" se face si la cuptor, nu doar pe plita.

madi_marin 1

02.07.2014, 20:26

Ina...multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20