Aripioare picante in crusta crocanta

de VanessaAli in Pui, 4 Feb 2015 | 2129 vizualizari

 

Daca va plac aripioarele de la KFC, aceasta e o reteta pe care o s-o indragiti. Sunt simplu de facut si nu necesita foarte mult timp, asa ca daca nu aveti chef sa iesiti in oras, va puteti face propriul fast-food acasa. Sunt cam calorice, dar nu mai calorice ca cele de la KFC. Tot ce mai lipsea la ele era sosul Glenn si aveau exact acelasi gust. In rest, sunt la fel, picante si crispy. Deci, va invit sa incercati reteta si sa-mi spuneti daca v-au placut. Eu cred ca sunt delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 12 aripioare de pui
  • usturoi (granulat sau proaspat)
  • vegeta
  • sare
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 2 lingurite chilli
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • sare
  • piper
  • boia picanta (optional, daca va place si mai picant)
  • fulgi de porumb
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare picante in crusta crocanta:

Se sectioneaza aripioarele in 3, iar varfurile se arunca. Se spala foarte bine iar apoi se pun intr-un bol cu apa rece unde agaugati sare si vegeta dupa gust, si aproximativ 3 lingurite de usturoi granulat sau 3 catei mici zdrobiti.

Puneti bolul la frigider si lasati vreo 4 ore (sau mai mult, cu atat mai bine) , sa patrunda aroma.

Dupa ce au stat la frigider, le scoateti si in aceeasi apa condimentata le dati in clocot.

Mai apoi le scoateti si le lasati 5 minute sa se stoarca in storcatorul pentru paste.

Puneti ulei in tigaie, mai mult decat la snitele si lasati-l sa se incinga foarte bine.Intre timp, spargeti doua oua si le bateti bine. Adaugati faina, praful de chilli, ghimbirul si boiaua si bateti pana nu mai sunt cocoloase.Pe o farfurie puneti fulgii de porumb pe care ii maruntiti cu mana in bucati cat mai mici.

Dupa ce uleiul s-a incins suficient, luati cate o aripioara, o scufundati in copozitia cu oua, o dati prin fulgi si apoi o prajiti. Incercati sa nu puneti multi fulgi in farfurie, pentru ca dupa ce se umezesc nu prea se mai lipesc.Mai bine adaugati pe parcurs. Dupa ce s-a prajit, scoateti aripioara si o puneti pe o farfurie cu servetel dedesubt. Repetati procesul pentru celelalte aripioare.

Dupa ce ati terminat, puteti savura. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Aripioare picante in crusta crocanta-0
Aripioare picante in crusta crocanta-1

COMENTARII (5)

VanessaAli 1

06.02.2015, 15:55

multumesc

elucubratiiculinare 1

08.02.2015, 17:08

Ina 1

07.03.2015, 21:43

Imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20